Logo

Fastelavn - Klæd børnene godt på udenfor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Fastelavn - Klæd børnene godt på udenfor

Fastelavn falder på den tid af året, hvor der er allermest koldt udenfor og lige

netop i år, er det endnu koldere end normalt.

Så skal dine børn deltage i tøndeslagning i det lokale center eller måske ud med raslebøsserne og synge, så kan det godt blive en rigtig kold fornøjelse.

 

De lidt større børn som gerne vil ud med raslebøsserne og synge, må derfor gå rundt i bidende kulde - ofte i flere timer. Samtidig er langt de fleste fastelavnskostumer lavet af meget tynde materialer, som på ingen måde kan holde barnet varmt. Som forælder vil man - som på enhver anden vinterdag - bede barnet om at iføre sig varmt overtøj og varmt fodtøj. Og det er her, man løber ind i et problem. For barnet vil sandsynligvis ikke have en masse overtøj på, for så kan man jo ikke se det flotte kostume.

Vi har derfor fundet en række råd til hvordan man tilgodeser både forælder og barn, så kostumet kan fremvises uden forkølelse til følge.

 

Som forælder må du tænke i nye baner, hvis du vil klæde barnet varmt på uden at "ødelægge" fastelavnskostumet. Løsningen er: varmt "undertøj". Det vil sige, at barnet bliver iklædt varmt tøj inderst, og får fastelavnskostumet på yderst.

Her får du nogle tips til barnets påklædning fra top til tå:

 

Ørerne

Barnets ører kan holdes varme med en tætsiddende hue (uden kvast og øreklapper) eller et tætsiddende pandebånd. Hvis barnet skal have en paryk, en hat, en bandana eller lignende på, så købes/laves denne med vilje i størrelse der gør, at den kan sættes på udover huen/pandebåndet.

 

Halsen

Barnets hals kan holdes varm med et halstørklæde, et tørklæde, en fjerboa eller en bluse med rullekrave (som sidder under kostumet). Tag udgangspunkt i barnets fastelavnskostume og vurder hvad der passer bedst: et tørklæde med dødningehoveder kan holde halsen varm på en pirat, et lyserødt halstørklæde kan holde halsen varm på en prinsesse, en sort rullekrave kan holde halsen varm på en heks osv. På den måde indgår det som en naturlig del af fastelavnskostumet.

 

Overkroppen

Barnets overkrop kan holdes varm med almindeligt tøj, der sidder lag-på-lag under kostumet: en undertrøje, en tætsiddende bluse, en almindelig bluse og til sidst en varm trøje.

 

Hænderne

Barnets hænder kan holdes varme med et par fingerhandsker. Fingerhandskerne købes/laves i en farve der passer til fastelavnskostumet: hvide handsker til en engel, røde handsker til en spiderman, grønne handsker til en skildpadde osv. På den måde indgår de som en naturlig del af fastelavnskostumet.

 

Benene

Barnets ben kan holdes varme med et par almindelige bukser og evt. et par strømpebukser. Hvis barnet skal have en lang kjole på, kan bukserne ikke ses. Hvis barnet skal have kostumebukser på, kan disse købes i en størrelse der gør, at de kan trækkes udover de almindelige bukser.

 

Fødderne

Barnets fødder kan holdes varme med et par tykke strømper og vinterstøvler. Hvis barnet skal have en lang kjole på, kan støvlerne ikke ses. Hvis barnet skal have bukser på, så købes/laves bukserne i en størrelse der gør, at støvleskaftet kan være under buksebenet.

 

Det skal du være opmærksom på

For at kunne benytte ovenstående metoder, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

- Fastelavnskostumet skal købes/laves i en ekstra stor størrelse, så der er plads til det varme tøj indenunder.

- Fastelavnskostumet skal dække hele over- og underkroppen, så tøjet indenunder ikke er synligt. Det vil sige lange bukser/kjoler, lange ærmer og ingen dybe halsudskæringer.

- Fastelavnskostumet kan være delvis gennemsigtigt, så farven på det varme tøj skinner igennem fastelavnskostumet. Her er du nød til at finde varmt tøj, der matcher farven på kostumet.


--


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.225 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her