Logo

Fars dag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5. juni

Hvad gør man, når det er ved at være fars dag, og man har besluttet, at i år skal den gamle altså fejres, fordi det fortjener han? Man må huske, at ens forældre ikke holder evigt, og en dag er de der bare ikke længere.
Så gælder det om at glæde dem, mens tid er. Også selv om det ikke ser ud til, at de stiller træskoene foreløbig. Fars dag er da en god anledning. Selv om han sikkert heller ikke har noget imod lidt venlig opmæksomhed også på andre tidspunkter.

Traditionen med at fejre fars dag stammer fra USA. Det var Mrs. J. Bruce Dodd, som i 1910 indstiftede traditionen. Siden 1937 har 5. juni været fars dag i Danmark.
Dog blev dagen i årene fra 1947 til 1956 henlagt til anden søndag i november.

5. juni er også Grundlovsdag og officiel flagdag og halv fridag for mange. Se også: Grundlovsdag
Det skyldes nu ikke, at alle har travlt med at fejre fars dag. Årsagen er, at Danmarks Grundlov trådte i kraft den dag i 1849 hvor der med grundloven blev der sagt farvel til enevælden og goddag til demokratiet.

Grundlovsdag har det intet at gøre med fars dag, men med lidt god vilje kan man godt påvise en sammenhæng: At hylde grundloven er vel også at hylde grundlovens fædre, og at at vise forfædrene respekt, fordi de skaffede os frihed og demokrati - lidt tyndt, men alligevel.

At fejre fars dag er desværre ikke nogen udbredt skik herhjemme. Sådan er det med alle de nye mærkedage, som er kommet fra USA: mors dag, fars dag, valentinsdag og halloween. Nogen tager dem til sig, mens andre har et afslappet forhold til dem.

Men når du nu vil glæde din far på fars dag, skal du for give ham noget, han bliver glad for.
Måske skal det være noget spiseligt eller måske noget drikkeligt. Måske en god cigar eller måske noget til grillen, nu da det er sommer og tid for hyggemiddage i det fri.

Tænk også på hvordan dagen skal forløbe. Gør dit til at det bliver en god dag for din far.
Ring og få en snak med din far, hvis du ikke lige kan være der og fejre ham. Det bliver de fleste fædre glade for.

 

Det er aldrig lykkedes at få dagen hævet op til sit modstykke Mors dag, hvilket egentlig er helt urimeligt i vore ligeberettigelsestider.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her