Logo

Fødselsdage over forskellige temaer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Flere generationer sammen

Det kan være en blandet fornøjelse at have voksne med til en børnefødselsdag. Så længe børnene er små, giver det dem selvfølgelig tryghed, at en af forældrene er med, og mange børn vil også gerne holde fest med onkler og tanter og voksne venner. Men det er ingen særlig gevinst for en fest, hvis de voksne bliver hængende over kaffen og de efterfølgende kolde øl, mens børnene forventes at lege et andet sted.
Til gengæld kan det være utrolig sjovt at holde fester, hvor børn og voksne leger sammen. Men det kræver tit, at de voksne får et skub, f.eks. ved at der er planlagt lege, som direkte kræver deres deltagelse.
Til skattejagterne og »gør-det-selv-festerne« er det en fordel at have rigeligt med voksne deltagere, som kan udføre forskellige opgaver. På skovture har de voksne ingen lænestole, de kan falde ned i, til gengæld er de tit gode til at lave bål og snitte pinde til snobrød. Boldspil er også en god måde at aktivere de voksne på.
Og endelig kan man lave hele fødselsdagen som en udendørs legeplads, hvor børn og voksne sammen kan lege nogle af de lege, som forældre og bedsteforældre kender fra deres egen barndom. Her kan man gå på stylter, hinke i paradis eller flyver, spille forskellige boldspil og selvfølgelig også lave fælleslege som To mand frem for en enke o.lign. - Mange voksne bliver vældig underholdende, når de først begynder at vise deres barndoms færdigheder, og tanter og bedstefædre kan være næsten umulige at styre, når de først er kommet op på et par stylter.
Legeplads for alle aldre
Vil man gøre det rigtig godt, kan man på forhånd købe lidt forskellige (ret billige) legeting: hinkesten, kridt, sjippetove, almindelige små gummibolde, elastik (ca. 4 m bukseelastik passer til at hoppe elastik i). Man kan købe, låne eller lave stylter, helst flere par.
Fælles for hinkning, sjipning og boldspil er, at der findes en række lege og regler, som er overleveret gennem mange år (og som varierer lidt fra egn til egn). Når de voksne får frisket hukommelsen lidt op, er de på lige fod med børnene - og kan måske endda lære dem noget nyt/gammelt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (14 stemmer)
Siden er blevet set 7.901 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her