Logo

Aftale - fortrydelse af

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En indgået aftale er som udgangspunkt bindende. Det gælder både mundtlige og skriftlige aftaler.

At en aftale er bindende betyder, at den part, der ikke opfylder sin del af aftalen, vil være erstatningsansvarlig over for den anden part, for det tab den anden har, hvis man uberettiget fortryder en aftale.

Nogle aftaler rummer en ret til at fortryde indtil en vis frist op til aftalens opfyldelse. Det vil i forbindelse med fester typisk betyde, at erstatningskravet vokser, jo nærmere på festdagen man kommer.

Selvom erstatningskravets størrelse er fastsat i aftalen, kan det godt være urimeligt stort, og erstatningen vil blive nedsat under en eventuel klagesag.

Den erhvervsdrivende kan kun få erstatning for det tab, han ret faktisk har haft. Således kan man fx ikke få erstatning for kørsel, hvis man ikke har kørt, eller for varer der ikke er indkøbt på afbestillingsdagen.

Den, der har krav på erstatning, har også en såkaldt tabsbegrænsningspligt. Det betyder, at fx teltudlejeren skal prøve at leje teltet ud til en anden, musikeren skal prøve at få et andet job, og restauratøren skal prøve at få festlokalet afsat til andre, eventuelt til nedsat pris.Hvis det ikke lykkes fx for udlejeren at få genudlejet festteltet, og ankenævnet ikke skønner, at han har gjort nok for at skaffe en ny lejer, kan nævnet nedsætte hans erstatningskrav med det beløb, han kunne have indtjent, hvis han havde været mere ihærdig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her