Logo

Tale til havefest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mon ikke vi alle har set længselsfuldt hen til at skulle være sammen her i aften og rigtigt slappe af? For mit eget vedkommende skal jeg da blankt erkende, at jeg har glædet mig som et barn, især da jeg fik at vide , hvilke udmærkede mennesker der iøvrigt var inviteret til at komme til stede.
Vi trænger ganske enkelt til at komme sammen nu og da og slippe de daglige problemer. Det er blevet ganske godt udtrykt i et gammel dansk ord, som siger: et liv uden fester er som en landevej uden kroer.
Det allerbedste ved havefesten i aften er nok det, at der ingen sædvanlig anledning er til den. lngen fylder rundt eller har grund til ivrigt at markere netop denne bestemte dag. Der er ganske enkelt tale om et initiativ, der er udsprunget af ren og skær livsglæde og ønsket om at bringe fornøjelige mennesker sammen.
Det har således været en helt igennem frivillig sag at invitere os, og det har været lige så frivilligt for gæsterne at sige ja eller nej tak. Det fortæller derfor meget om arrangementet og de forventninger, der er stillet til det, at alle er mødt frem.
En god fest lægger man ikke bare over på værtsparrets skuldre. Den bæres af alle tilstedeværende i forening. Men det er ikke noget, der skal føles som en forpligtelse eller byrde. Enhver skal blot i videst mulig udstrækning være sig selv. Herigennem bidrager hun eller han allerbedst til et vellykket arrangement.
Der er også enkelte nye ansigter i den ellers gamle kreds her i aften. Det er vi glade for, og vi håber, at fornøjelsen vil vise sig at være gensidig. Jeg tror nok at kunne sige, at vi har en ganske speciel atmosfære, som vi bevæger os i, når vi mødes, og - hvad der er vigtigt - vi opretholder også kontakten i det daglige, hvor vi på forskellige områder, både forretningsmæssigt og familiemæssigt forsøger hjælpe og understøtte hinanden på bedst mulig måde. Dette sker ikke på grundlag af bestemte vedtægter eller statutter; men fordi det ganske enkelt ligger i selve sagens natur, at sådan gør man nu engang mellem venner.
Vi kan i aften rigtigt more os og slå os løs. Som bekendt er også naboerne med, så ingen vil blive forarget over vor sande livsglæde. Et gammett kinesisk ord siger: sålænge du har penge, har du også naboer. Det ser vi fuldgyldigt bekræftet i aften!
Altså: endnu engang tak for det strålende initiativ - og rigtig god fornøjelse!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,4 (17 stemmer)
Siden er blevet set 17.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du planlagt stor fest i år?Effektiv reklame - klik her