Logo

Sølvbrudgommens tale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære venner!
Det er en sand fornøjelse at se så mange fra familien og vennekredsen samlet omkring vort bord i dag. Vi kender alle anledningen. Det er straks vanskeligere at forstå, at der virkelig er hengået så lang tid fra den dag vort bryllup stod og til nu. Hvor er egent!ig alle disse år blevet af? Det er næsten ikke til at fatte, at tiden kan løbe så hurtigt.
Men kalenderen lyver ikke, og det er heller ikke for at beklage mig, at jeg siger, at dagene er gået så hurtigt. Tiden er jo ikke smuldret bort mellem fingrene på os. Tværtimod. Når vi tænker tilbage på disse 25 år, vælter mange minder frem. De fleste af dem gode. Allesammern lærerige.
Det bedste bevis for, at årene er gået, er jo børnene og i de allerseneste år børnebørnene. Både Maria og jeg har - sikkert i lighed med de fleste andre forældre - svært ved at frigøre os for børnene netop som børn. For os vil de vel stadig være små væsener, som der skal værnes om, skønt dette nu turde være ret ufornødent. Lad det da også være sagt så klart som det kan siges, at børnene så ganske afgjort har været den største og bedste oplevelse, vi har haft i vor tilværelse. Uden dem ville den have været meget fattig.
Sammenlignet med mange andre ægtepar er det jo gået os godt. For en parts vedkommende har vi selv søgt at bidrage dertil ved at indrette vor tilværelse på en fornuftig facon. Men dette gør det ikke alene. Skæbnen kan være lunefuld, og der hører også en god portion held til at komme gennem tilværelsen uden for mange buler og skrammer.
Vennerne har altid udgjort en hovedhjørnesten i vort liv. Det håber vi stærkt, at de skal blive ved med,
Men det vil være naturligt, at jeg på en dag som denne retter størsteparten af min opmærksomhed mod Maria, som trofast har stået ved min side gennem alle disse år. Det har til tider været vanskeligere, end udenforstående måske har kunnet ane, men her er Marias uvurderlige egenskaber, især hendes tålmodighed og hendes dygtighed på det økonomiske område kommet os til gode. For børnene har du været en opofrende og helt ideel mor, og jeg ved, at du med rette er meget populær hos børnebørnene. Det siger jeg dig hjertelig tak for ved denne lejlighed.
Og samtidig tak til børnene, børnebørnene og alle vennerne. Gid vi må fortsætte med at have det rart sammen i mange år endnu!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (21 stemmer)
Siden er blevet set 15.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her