Logo

Vens tale til brudeparret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære begge,
Så er den store dag endelig kommet. De så omhyggeligt hemmeligholdte følelser er blevet åbenbaret og prisgivet alverden. Brikkerne er blevet sat på plads. Mangfoldige mennesker er blevet involveret. Tingene skrider fremad, og tilbagetog er nu udelukket!
Men der er heldigvis heller ingen af jer, som tænker på tilbagetog eller som fortryder det afgørende skridt på livets vej, som I nu begge har taget. Tværtimod skuer l fremad og lægger planer for jeres kommende tilværelse. Ingen, der er med her i dag, og som overværede jeres vielse på nærmeste hold, kan undgå at føle sig revet med af den ægte lykke, som I begge føler.
Nu skal det jo erkendes, at al erfaring viser, at det heller ikke er så vanskeligt igen at være glad og lykkelig på sin bryllupsdag. Det er jo først i tiden derefter, at det skal vise sig. om det er muligt for parterne at tilpasse sig hinanden på en sådan måde, at ægteskabet bliver lykkeligt. Balzac siger, at ægteskabet er en videnskab. Det er et af de vanskeligste overhovedet, som skulle bidrage til at gøre hver af de studerende stadig klogere og dermed forstående og overbærende.
Der er forskel på forlovelsestiden og ægteskabet. Mens de er forlovede, synes han, at hun er så åndrig og underholdende. Når de først er blevet gift, finder han ofte, at hun bare er snakkesalig.
Det er også en kendsgerning, at de kvinder, der ser op til manden som verdens herre, normalt selv er ugifte. Selv den mest trofaste og !oyale hustru kan jo heller ikke bare sig for at trække på smilebåndet, når talen falder på hendes mand.
Nu føler vi, der kender jer, os overbevist om, at l står i en bedre udgangsposition end de fleste andre. I har meget store fordele på jeres ide: I kender hinanden indgående, I har begge en stor og god familie, som vil gøre alt for at støtte jer, I har hver især et job, som interesseret jer, og I har gode venner.
Jeg skal afholde mig fra at give gode råd af nogen art. Dels vil I næppe kunne huske dem, for på denne dag har l så meget andet i tankerne - dels vil det altid være bedre at vente med at diskutere problemerne, til man først har dem inde på livet. Jeg skal derfor i dag udelukkende holde mig til det, der ligger mig mest på sinde: at udtrykke jeres venners store glæde over jeres nye lykke og ønske jer alt godt i tiden fremover!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (59 stemmer)
Siden er blevet set 33.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
938919-05-2012 12:40:22 Bruan
En ide

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her