Logo

Hustrus tale ved mandens begravelse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
For os mennesker synes det, som er intet mere meningsløst end døden. Især når den indtræffer uventet og rammer folk, som står i deres bedste alder. Men døden er ubønhørlig og nådesløs.
For børnene og mig selv er Svends bortgang et slag så hårdt, at vi dårligt kan fatte det. Det samme er tilfældet for hans forældre og svigerforældre. Ingen af os var forberedt på, at dette sørgelige skulle indtræffe.
Svends pludselige død ved en ulykke skulle vise os, hvor skrøbelig lykken er. Det er ufatteligt hårdt at skulle sige farvel til en elsket mand og far om morgenen uden at vide, at man aldrig mere skal gense ham i live. Vi har ingen ret til at rette bebrejdelser, men den, der oplever et sådant hårdt sIag, finder urimeligheder i tilværelsen, som det er svært at finde en rimelig forklaring på.
Nu må vi lære at leve med minderne. Det kan kun blive en svag afglans af et samliv, der i stort som i småt var meget lykkeligt for alle parter.
I tiden efter ulykken har det været os en meget stor trøst at mærke al den sympati og deltagelse, der er strømmet os i møde fra mange sider. Ikke mindst har de af Svends arbejdskammerater, der har besøgt os, været os til megen hjælp. Først nu er det egentlig rigtig gået op for os, hvor afholdt han var både af kolleger og overordnede. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at Svends arbejde har lovet at hjælpe os økonomisk på forskellig måde, en bistand, vi har behov for og som vi er uendelig taknemmelige for.
Svend var ikke det eneste offer for ulykken. Flere var involveret. Desværre. Det er os en fattig trøst, men dog alligevel en trøst, at den ikke skyldtes Svend. Han var altid hensyntagende og forsigtig. lkke mindst af hensyn til os, sin familie.
De kommende uger og måneder bliver ikke lette at komme igennem. Men det hjælper at vide, at vi har begge sæt familier og så mange gode venner og bekendte til at støtte os på forskellig måde.
Svend var en god mand og en god far. Vi har haft mange dejlige timer sammen. Hjemme og på rejser. Vi har heldigvis i hjemmet en mængde synlige minder fra disse gode dage. På film og i breve vil børnene i de kommende år kunne danne sig righoldige indtryk deres far. Alt det gode, han betød for os, kan ingen, selv ikke død tage fra os igen. Tak for jeres store deltagelse. Tak på børnenes og egne vegne - og på Svends.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (16 stemmer)
Siden er blevet set 16.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her