Logo

Frieri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den mest traditionelle måde at fri til en kvinde på er at falde på knæ foran hende med en langstilket rød rose.

Der findes eksempler på, at en kvinde har friet til en mand, dog forventes det idag stadigt, at det er manden, der tager initiativet. Dog er der en dag, hvor kvinden må fri, og det er hvert fjerde år nemlig på skuddagen. Hvis en kvinde frier til sin kæreste på denne dag, og han siger nej, skal han efter traditionen forære hende 12 par handsker eller noget andet fint.

Der er mange måder at fri på – men det skal være et romantisk frieri, så frier man ikke mellem to mundfulde mad, men mere planlagt.
For nogle par ligger det i luften, at han skal fri og derfor bliver spørgsmålet aldrig stillet direkte. Men for andre, som måske ikke har kendt hinanden så længe, kan det meget vel dreje sig om at fri på den rigtige måde og på det rigtige tidspunkt.

Dette kan du sige hvis du vil fri til din kæreste:
"Vil du gifte dig med mig?"
"Vil du være min kone?"
"Vil du gå gennem livet med mig?"
"Vil du sige ja til at blive min kone foran alteret?"
"Vil du følge med mig op på rådhuset?"
"Vil du udveksle vielsesringe med mig?"

Under dansen:
Er I til en god fest og danser sammen – slut dansen med at spørge om hun kunne tænke sig at danse brudevals med dig. Du nynner melodien og spørger om hendes ja. En dejlig romantisk måde at fri på.

Blomstergang
Inden din kæreste kommer hjem – køber du et hav af blomster – gerne hendes yndlingsblomster – du sætter blomsterne i så mange vaser du kan finde – evt. i nogle tomme flasker (ikke bajerflasker). Blomsterne skal danne en gang, f.eks. blandet med fyrfadslys. Gangen leder hele vejen ind til soveværelset, hvor der er spredt blomster ud over hele sengen. Du bærer naturligvis din kæreste hele vejen hen ad gangen, sætter hende blidt på sengen og falder på knæ. Det kan virkelig tage kegler at fri på denne måde!

Blomsterbadet
Inde i badeværelset sætter du fyrfadslys rundt omkring. Du fylder vand i karret og på vandoverfladen lader du blomsterhovederne svømme rundt. Du spreder en herlig blomsterduft med f.eks. noget badesalt i vandet. Der skal stå stå en flaske champagne og 2 glas. Har du ikke noget badekar, må du oplyse brusekabinen med fyrfadslys og stille blomsterne foran kabinen i flere vaser eller flasker.
Dæmpet musik fuldender stemningen.

Dessertkagen
Tilbered en dejlig middag med vin. Hyg Jer og når I kommer til desserten, så bærer du lagkagen ind, hvor der med glasur står skrevet "Vil du gifte dig med mig". Kan du ikke selv lave mad, så køb noget lækkert færdigt. Husk at bestille kagen i god tid.

Udsigtstårnet
Find et højt tårn, hvor man kan komme op. Nyd udsigten – hav en kikkert med. Bed din kæreste om at finde et kirketårn. Når hun har fundet et – spørger du hende om hun vil gifte sig med dig i denne kirke.

En håndskreven tallerken
Køb en hvid tallerken – på tallerkenen skriver du med en vandfast tusch "Jeg elsker dig – vil du gifte dig med mig" og et lille rødt hjerte. Sørg for at dække tallerkenen til med en serviet og først når din hjemmelavede mad serveres, ser hun tallerkenen og det bliver på den måde en overraskende måltid og en anderledes måde at fri på!

Fri med blomster
Giv den udkårne en potte med vedbend og spørg: Vil du gifte dig med mig? Man kan understrege sit fortsæt ved også at blande nogle små ærenpris med i potten, idet denne sarte hvidlyseblå lille blomst på størrelse med en barnenegl udtrykker sig nærmest voldsomt: Jeg længes og vil kæmpe for at vinde dig!
Det er muligt at få vedbend hele året, men ærenpris mere årstidsbestemt til forår og tidlig sommer, så det skal også med i overvejelserne, inden man begynder at bruge planter og blomster som signal. Men måske ved den udkårne slet intet om, at blomster betyder noget og har deres eget "sprog"!!
Ifølge "Blomstersprog" betyder 10 røde roser også: Vil du gifte dig med mig.

Der er mange andre måder at fri på og du finder sikkert din egen, men pas på - måske kommer hun dig i forkøbet og spørger først. Sådan bliver ægteskabet måske også fuld af overraskelser.

Hvis du får et ja:
Tillykke - nu begynder alle de mange festforberedelser, som du kan læse om her på FestABC.dk
Hvis du får et nej:
Sorry - Du er (foreløbig) sluppet for et meget stort forberedende arbejde...

Første betingelse for at indgå ægteskab er at man er fyldt 18 år. Er man under 18 år skal der tilladelse fra statsamtet, (statsamt.dk) og forældres skriftlige samtykke hvis det er første ægteskab.
Har man været gift før skal papirer vedrørende skilsmisse naturligvis være i orden og er den tidligere ægtefælle afgået ved døden, er der forhold vedrørende skifte der skal være færdigekspederet før nyt ægteskab kan indgåes.

Hvis man synes der er meget papirskrivning og tilladelser der skal til omkring et ægteskab, så kan man glæde sig over at man senere, i forbindelse med børn og formue mv., ikke behøver at lave særlige foranstaltninger omkring forsikringer og arveforhold for at ret og rimelighed kan blive overholdt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (15 stemmer)
Siden er blevet set 8.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her