Logo

Devil among the tailors

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brædtspil

»Djævlen mellem skrædderne« kaldes også ofte slet og ret »Bord-kegler«. Spillebrættet er kvadratisk - ca. 65 cm på hver side - og omgivet af høje kanter (som dog kan undværes).
Kuglen hænger i en snor eller kæde ned fra toppen af en pæl, der er anbragt ca. en tredjedel sidelængde ind fra et af spillebrættets hjørner. Der skal være en eller anden form for leje i ophængningen, så kuglen kan svinge frit hele vejen rundt.
De ni kegler står i firkant-formation, og hver deltager skal starte med at vælte den forreste kegle, og kun den. Når den forreste kegle ligger ned, må man score efter tur, behag og evne. Men kun til en vis grænse, for der spilles til 31 points, og det vil sige præcis 31 points. Scorer man flere, end man har brug for, annulleres den sidste omgang, og man slår den om næste gang, man har tur.
Hver spiller har tre kast i træk.
Man kan også spille »5 og 3«. Her tæller kun multipla af disse to tal (altså 5, 10, 15 eller 3, 6, 9, 12, 15). 5 eller 3 væltede kegler i løbet af tre kast giver et point. 10 eller 6 kegler giver to points, 9 væltede kegler giver tre points, medens 15 væltede kegler giver otte points, fordi 15 både er 3X5 og 5X3.
Man spiller til et pointtal, der er aftalt i forvejen, og tallet skal stemme.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvis man før har stemt Nye Borgerlige, hvem så nu?

Effektiv reklame - klik her