Logo

Vi bringer et eventyr….fortsættelse….

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jeg ville ryste som et espeløv, snuble over ordene eller endnu værre få et totalt black out og fortvivlet storme ud af det rustikke festlokale på Rosenfeldt Gods. Forskellige skrækscenarier fyldte min hjerne, og jeg sukkede opgivende mens jeg betragtede min hvide schæfer fange fluerne på terrassen.

 

Mit papir var blankt og hvidt, ikke et eneste ord havde jeg skrevet da dagen var omme, og sådan fortsatte det den næste dag, og den næste og næste.....

 

Pludselig en dag fik jeg en indskydelse, ja faktisk en åbenbaring, som fuldstændig ville ændre min, ellers så negative og ensporede tankegang.

 

''Hvorfor ikke bare acceptere, at jeg ikke har lyst til at holde en almindelig tale,

men derimod finde et alternativ?''

 

Jeg ville bruge min styrke, nemlig den levende formulering på skrift og kombinere den med en anderledes og mere tryg måde at fremføre talen på.

 

Som prikken over i'et skulle talen matche den eventyrlige røde tråd i resten af brylluppet, og derfor valgte jeg at skrive en tale formet som et eventyr til min kommende ægtefælle.

 

På den måde ville jeg stadig være i centrum, men med en vigtig støtte i hånden, nemlig eventyret!

 

En aften sad jeg og surfede på internettet, hvor jeg fandt den største og mest eventyr agtige håndlavede læder bog på hele 8 kilo, og uden at tænke på vægten købte jeg den med det samme.

 

Da jeg efter kort tid havde skrevet eventyret færdigt, satte jeg det ind i den rustikke bog, og så kom finalen:

Kunne jeg stå med den 8 kilo tunge bog i hånden og læse mit eventyr op i de 10 min. det tog??

 

Heldigvis havde jeg været i flittig i motionscentret, så det gik som smurt.

 

Pludselig var dagen kommet, og eventyret skulle læses op!

 

Igen kom spørgsmålene til mig: ''Tænk hvis det er kedeligt... Det er jo alligevel på 6 sider'', ''Tænk hvis ingen synes det er sjovt?''

 

Jeg valgte at skubbe tankerne væk, og koncentrere mig om oplæsningen af:

''Eventyret om pigen som ikke ville have kjole på'', en humoristisk skildring af Heidi, som den drengede pige hun nu engang var.

 

Jeg anede gæsternes blikke, som spændte var rettet mod mig... Mig som ALDRIG havde sagt noget i en forsamling før. Mig som helst lod andre om de verbale ytringer, og mig som altid havde kæmpet med en voldsom generthed.

 

Vi bringer et eventyr….fortsættelse….

 

Jeg tog en dyb indånding, og tænkte indeni mig selv: ''Nu læser du sgu op så alle gæsterne bliver blæst tilbage! Derefter kan du slappe af og hygge dig, men de næste 10 min. viser du dig fra en side de ALDRIG har oplevet!''

 

Stilheden bredte sig, og jeg begyndte at læse op med en sikker og høj stemme..

 

Det var fantastisk at høre gæsternes latter og gråd, og jeg kunne mærke at det var helt specielt.

 

De blev fanget af historien, og alle kunne genkende Heidis personlighed i fortællingen, der naturligvis også indeholdte følelsesmæssige elementer, som frembragte en tåre i Heidis øjenkrog.

 

Vi bringer et eventyr….fortsættelse….

 

Bagefter rejste alle sig op, og klappede af mit eventyr, og nogle af gæsterne ønskede sågar en kopi af det til godnat læsningen.

 

Jeg var overvældet, og dagene efter brylluppet, ønskede jeg at give denne ubeskrivelige oplevelse videre til andre brudepar, fødselarer, konfirmander eller bare som en gave.

 

Jeg startede kort tid efter www.Anderledes-festtaler.dk, og skriver den dag i dag, taler formet som eventyr eller livshistorier til livets store fester.

 

Kig endelig forbi min hjemmeside, læs eksempler på mine skrivelser (bl.a. ''Eventyret om pigen som ikke ville have kjole på), og få skrevet en tale dine gæster aldrig glemmer!

 

Som annoncering bruger jeg www.festabc.dk, fordi det er en nem og overskuelig festside, hvor jeg og så henter en masse inspiration om fester og hvad der dertil hører.

 

Jeg har desuden fået en fantastisk service hos www.festabc.dk, og ikke mindst en masse respons på min hjemmeside.

 

Allerede efter den første uge fik jeg to forespørgsler på mine anderledes festtaler, og det betyder at synligheden hos www.festabc.dk er i top.

 

Jeg er fuldt ud tilfreds, og jeg glæder mig til et fremtidigt samarbejde med festabc.dk

Med venlig hilsen

Signe Flor Pedersen

www.Anderledes-festtaler.dk

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (32 stemmer)
Siden er blevet set 27.961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
923123-09-2012 22:17:52 kirsten lyngbye
Sikke dog en skøn idé. Held og lykke med det i fremtiden.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her