Logo

Tikamp og femkamp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
To olympiske atletikdiscipliner bestående af flere øvelser i samme konkurrence. Tikampen er mændenes mangekamp og består som navnet siger af ti øvelser. Fem kampen er kvindernes og sammensat af fem øvelser. Deltagerne får points for de opnåede resultater i hver enkelt øvelse. Vinder er så den, der får flest points sammenlagt.

Tikamp
Første dag
A 100 m løb
B Længdespring
C Kuglestød
D Højdespring
E 400 m løb

Anden dag
F 110 m hæk
G Diskos
H Stangspring
I Spydkast
J 1500 m løb


Femkamp
Første dag
A 100 m hæk
B Kuglestød
C Højdespring, første eller anden dag
D Længdespring
E 200 m løb

Rækkefølgen af øvelser. Øvelserne afvikles i en bestemt orden. En deltager anses for udelukket af konkurrencen, hvis han/hun ikke deltager i alle øvelserne. Den rækkefølge, hvori deltagerne skal konkurrere, afgøres ved lodtrækning før hver enkelt øvelse.
Regler. IAAF's (Den Interternationale Amatør Atletik Føderations) regler gælder almindeligvis for hver enkelt øvelse. Undtagelser er, at deltagerne i hver enkelt øvelse kun får tre forsøg, og at tre tyvstarter eller forkerte starter i løbeøvelser betyder diskvalifakation i den pågældende øvelse, og deltagerne rfoteres da for nul point. Scoring. I overensstemmelse med IAAF's tabeller bliver der ikke givet points for placering i selve øvelsen, men for de resultater i tal, som deltagerne opnår. Står to lige med samme antal points, vinder den deltager, der opnår det største antal points i et flertal cal. øvelserne. Dvs., at hvis en deltager er særlig dygtig til en enkelt øvelse og har opnået et meget stort point-tal for denne øvelse, vil han, hvis han ligger lige med en all-round deltager, næppe vinde. Kun hvis det stadig står uafgjort vinder deltageren, der har opnået det højeste point-tal i en enkelt øvelse.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her