Logo

Stafetløb

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Discipliner. Der er fire olympiske stafetløb:
4 x 100 m og 4 x 400 m for såvel kvinder som mænd. Hver af de fire deltagere (stafetter) på holdet løber en fjerdedel af distancen med en »depeche«, der gives til næste løber i skiftet.
En depeche bæres i hånden og afleveres til næste løber inden for skifte-zonen. Hvis den tabes, er det tilladt den uheldige løber at samle den' op igen - men sker det, er i almindelighed så megen tid spildt, at løbet er tabt. Sammensætning af hold.
Et stafetholds sammensætning kan efter indledende heats kun ændres i tilfælde af skade eller sygdom, og der skal følge en lægeerklæring med.
Et hold må derimod gerne ændre den rækkefølge, løberne tager deres tur i. Ingen deltager på holdet må løbe mere end en tur. Depechen er et glat rør af hårdt materiale. Vægten må ikke være under 50 g. Længde 28-30 cm og omkreds 12 cm.

Løbebaner (enkelt-baner). 4 x 100 m stafet løbes udelukkende i enkelt-bane.
I 4 x 400 m er tvunget enkeltbane på første skift og begyndelsen af andet, idet banerne først er frie efter det første sving på anden omgang). Skiftet. Depechen skal skiftes til den nye løber inden for den afmærkede skiftezone. Løberen, der skal modtage depechen må begynde at løbe 10 meter før skiftezonen i 4 x 100 m og 4 x 200 m stafet, i alle andre stafetløb først efter skiftegrænsen.
I 4 x 400 m stafetten skal løberne, der skifter, mens banerne er frie, under skiftet atter holde sig til deres holds enkelt-bane, medmindre de kan skifte uden at genere andre.
Efter aflevering af depechen skal en løber også blive i holdets enkelt-bane, indtil han kan forlade den uden at genere konkurrenter. Et stafethold bliver diskvalificeret, hvis det bevidst generer andre, eller en løber med et skub eller på anden måde prøver at hjælpe en hold kammerat af sted ved skiftet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (16 stemmer)
Siden er blevet set 6.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her