Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Rulleskøjte-hockey spilles af to hold med hver 5 spillere på en hård og plan bane, der er omgivet af en bande.
Spillerne må kun spille bolden med deres stokke. Dog har de lov til at stoppe den med kroppen med undtagelse af hænderne. Det gælder om at score mål og holdene scorer målene ved at slå bolden ind fra en position på modstandernes banehalvdel. Spillet er på mange måde lig ishockey, men spilles altså på rulleskøjter.
Rulleskøjte-hockey spilles ikke officielt i Danmark.

Påklædning. Spillerne bærer et særligt beskyttelsesudstyr, der bl.a, inkluderer knæbeskyttere.
Kun målmændene må bære beskyttelsesskinner på deres ben uden på tøjet. Målmændene må også bære hjelme, ansigtsmasker og handsker.

Skøjter. Rulleskøjterne skal være skruet fast til støvlerne. Der skal være mindst
4 3/4 tomme (ca. 12 cm) mellem skøjternes aksler. Hjulene skal være mindst 1 1/4 tomme (ca. 3,2 cm) i diameter. Intet metal eller farlige fremspring må sidde på støvlerne.

Banen. Overfladen skal være solid, men ikke glat og der skal være en bande rundt om på en højde af 8 tommer.

Stokken skal være 91-114 cm lang og 5 cm bred i foden, og må ikke veje mere end 18 ounze. Den er lavet af træ og må ikke have nogle metaldele. Det er tilladt at omvikle den med tape. Bladet skal være kurvet og flat på begge sider.

Bolden skal være ensfarvet i en kulør, der adskiller sig fra banens gulvfarve.
Dens vægt er 5 1/2 ounze. Omkredsen er 9 tommer (ca. 24 cm). Den er almindeligvis lavet af en gummilegering.

Holdene. Hvert hold har fem spillere inklusive målmanden. Der tillades fem udskiftningsspillere, som også omfatter en udskiftsningsmålmånd. Der skal altid være mindst to spillere på banen.

Udskiftning. Spillere kan blive skiftet ud under kampen. Målmændene kan kun udskiftes, når der er stop i spillet.
Officials omfatter en dommer, som leder kampen, assisteret af to måldommere, to tidtagere og en officiel regnskabsfører.

Starten. Kampen starter efter den obligatoriske lodtrækning med et såkaldt »strike-off« midt på banen.
Strlke-off. To modspillere står over for hinanden hver med ryggen til deres respektive mål. De holder stokkene foran sig og stokkens »blad« (den nederste krumme del) skal røre gulvet og være 9 tommer fra bolden. De spiller bolden, når dommeren fløjter.

Spilletid. I internationale kampe består en match af to perioder på hver 20 minutters effektiv spilletid (ellers kan en halvleg variere fra 10-20 minutter). Der er 3 minutters pause mellem perioder.
Ekstra tid. Hvis det står uafgjort efter regulær spilletid holder man en 3-minutters pause. Derefter begynder man et såkaldt »play-off«, hvor det første hold, som scorer, vinder. Hvis ingen af holdene har scoret efter 10 minutter, får de endnu et 3-minutters hvil, hvorpå de bytter side og starter en ny 10-minutters periode. Det system fortsætter, indtil man har fundet en vinder.
Boldbehandling. En spiller må kun spille bolden med sin stok, som ikke må komme over skulderhøjde. Han må stoppe bolden med sine skøjter eller med enhver del af kroppen undtagen hænderne, på den betingelse, at han ikke slår bolden fremad, så det bliver til en speciel fordel.
Han må ikke sparke bolden, samle den op, bære den, skubbe den eller trække den af sted med nogen del af sin krop eller sine skøjter.
Når en spiller skyder, er det forbudt at slå til bolden med den skarpe del af stokkens slagflade. Bolden må kun rammes med den flade del. Bolden må ikke komme højere end 5 fod, medmindre den under spillet rammer to stokke efter hinanden og ryger op i luften uden for stralfeområdet. (Inden for straffeområdet bliver der i så tilfælde straks dømt »face-off« på det nærmeste facemærke).
Målmanden har lov til at spille bolden inden for straffeområdet med enhver del af kroppen, også hænderne, selvom han ligger på jorden. Men han må ikke bevidst holde fast i bolden. Hvis bolden sætter sig fast i hans påklædning eller udstyr eller i mål nettet på den udvendige side, bliver der taget et »face-off« fra det nærmeste face-mærke i strafområdet.
Spillerne må ikke have lov til at blande sig i spillet:
- hvis en skøjte er gået i stykker eller af støvlen;
- hvis skøjtehjulene ikke løber frit rundt;
- hvis de ikke har en stok i hånden;
- hvis de rører banen med nogen del af kroppen;
- når de holder fast i banden eller målrammen (dog har målmanden lov til at holde på sit mål).
Scoring. Et mål kan kun scores på et forsøg, der skydes fra modstandernes banehalvdel, medmindre bolden rører en forsvarsspiller, før den går i hans eget net. Hele bolden skal være over mållinien.

Ude af spil. Hvis bolden bliver spillet ud af banen, får modstanderne et indirekte frislag. Det bliver taget 2 1/2 fod (75 cm) fra det sted, bolden gik ud over banden.
Der dømmes strike-off:
- hvis bolden er gået ud, fordi den har ramt to stokke lige efter hinanden, og derefter er sprunget ud;
- hvis den bevidst blev spillet ud for at man kunne opnå et frislag;
- hvis dommeren er i tvivl om, hvilket hold der sidst rørte bolden.