Logo

Op med grabberne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Bordspil

"Up Jenkins" Dette er en variant af at klunse. Et spil hvor man prøver at bluffe. Det spilles af to hoId, der sidder bænket på hver sin side af bordet. To gange tre personer, for eksempel.
Den ene side holder hænderne under bordet og lader en mønt passere frem og tilbage, så holdet på den anden side kun kan gætte sig til, i hvis hånd mønten i øjeblikket befinder sig. På råbet »stop« bliver mønten liggende i den hånd, hvortil den er nået. Så siger man »Op med grabberne« (dvs. englænderne siger »Oop Jenkins), hvorefter alle seks næver bliver knaldet i bordpladen.
En på det andet hold skal så gætte, i hvilken hånd mønten befinder sig. I første omgang har han (eller hun) lov til at åbne to hænder, som han er »sikker« på mønten ikke befinder sig i, for så meget desto bedre at kunne koncentrere sig om de andre. Hvis han tager fejl - hvis mønten er i en af de to hænder, han troede tomme - har det andet hold vundet omgangen og beholder mønten. Det samme er tilfældet, hvis det ikke lykkes ham at finde mønten i den hånd, hvori han mener, den er.

Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 6.335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilket køretøj vil du foretrække til bryllupskørsel?Afstemning
Hvordan vælger I tøj til jeres bryllup?


Afstemning
Hvordan vælger du tøj til en stor fest?

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken form for musik er bedst til festen?
Afstemning
Hvilket køretøj vil du helst køres i til din konfirmation?
Smæk insektet!