Logo

Luk boksen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bordspil

»Shut the box« spilles med terninger, og som med alle terning-spil bør man ikke være mange om det. Højst fire.
Man spiller på et spillebord, i hvis ene side er anbragt en række små »bokse« med tallene fra 1 til 9 og hver med et lille låg, som kan skydes for tallet.
Det gælder så om at lukke så mange af boksene som muligt efter det antal øjne, man slår med to terninger. Og man må slå, til man ikke længere kan lukke bokse med sit terningkast. Slår man f. eks. 8, kan man vælge at lukke boksene nr. l, 3 og 4, eller man kan lukke nr. 5 og 3 - eller man kan lukke nr. 8. Men en gang lukket må man vælge andre båse at lukke næste gang, man slår.
Altså: Vælger man at lukke bås 1, 3 og 4, så kan man ikke lukke bås 3 og 4 igen, hvis man slår en 7'er. Men man kan lukke 5 og 2.
Når det kast man slår, ikke længere kan lukke bokse, tæller summen af de åbne bokse som strafpoints, og turen går til den næste. Sker det, at en af spillerne på et eller andet tidspunkt får spillet til at gå op, så alle bokse er lukkede, har vedkommende vundet uden hensyn til antallet af strafpoints.
Det betaler sig i øvrigt at lukke de højeste bokse først, eitersom det er dem, der giver flest strafpoints. Når først bås 7, 8 og 9 er lukkede, har man l øvrigt ret til at fortsætte spillet med kun en terning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du planlagt stor fest i år?Effektiv reklame - klik her