Logo

Gang i dansen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Der er mange, der ikke er til at formå til at deltage i dansen efter bordet. De finder på alle mulige undskyldninger, og så er grunden måske kun den, at de ikke har lyst eller mod til at tage alle de »Pligtdanse«, som almindeligvis byder sig for dem, der deltager et selskab. For herrens vedkommende er det: Borddamen (og der kan altså godt være 2 eller flere af dem, alt efter bordplanen), værtinden, en god vens mindre morsomme kone o.s.v.
Disse tilbageholdende herrer kan lokkes frem ved, at man åbner dem en chance for frit valg.

»Cut-in«. I de engelsktalende lande kaldes en sådan dans, hvor man kan gøre krav på at få overleveret en anden herres dame, for en »Cut-in«.
Man har ret til at »bryde ind« og skille et dansende par for selv at erobre damen. Det må naturligvis forud bekendtgøres, at denne tilstand af usikkerhed indføres for den følgende eller for et bestemt antal følgende danses vedkommende. Og tidspunktet for denne indgriben i den dansende herres rettighed må naturligvis markeres ganske bestemt - ellers ville det jo blive vild uorden og måske alt andet end morskab.
Det kan gøres på den måde, at musikken standser, springer en takt eller flere over, og musikdirigenten (som også kan være ham som passer musikanlægget eller spiller klaver) råber: »Cut-in«. Så styrter man frem for at erobre den dame, man gerne vil danse med. Meningen er jo at give gæsterne lejlighed til at lære hinanden at kende, undgå klikedannelse - og lade alle more sig.
Akkurat det samme som man, hvor der danses gammeldags dans opnår ved »Konebytnings-tur«. - l de gamle kædedanse - eller i de tider, da der endnu fandtes gas-balloner !


Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 14.513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilket køretøj vil du foretrække til bryllupskørsel?Afstemning
Hvordan vælger I tøj til jeres bryllup?


Afstemning
Hvordan vælger du tøj til en stor fest?

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken form for musik er bedst til festen?
Afstemning
Hvilket køretøj vil du helst køres i til din konfirmation?
Smæk insektet!