Logo

Diskoskast

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Diskosen kastes fra en ring og skal lande inden for et markeret areal. Hvis der er færre end otte konkurrencedeltagere har hver deltager normalt seks forsøg. Ellers har deltagerne tre forsøg og de otte bedste får yderligere tre forsøg i en finale. Vinder er den med det længste kast i de seks forsøg. Er to lige er det næstbedste kast afgørende.

Placering på stadion. Diskosog hammerkast-konkurrencerne er almindeligvis placeret samme sted på stadion, fordi man så nøjes med en enkelt kastegård med sikkerhedsnet.
Ringen måler 2,50 m i diameter og er i modsætning til kuglestødsringen uden stopklods.

En diskos. Et glat metalbånd sidder som fast kant rundt om selve diskosen, der er lavet af træ eller andet anvendeligt materiale. Man sikrer dens vægt med metal fastgjort i centrum. Mindste diskosvægt for en herre-diskos er 2 kg, og for kvinder 1 kg. Grebet om en diskos. Den mest almindelige måde ses på tegningen. Det er ikke tilladt at holde fingrene sammen med f.eks. tape.

Skoene er ligesom ved kuglestød uden pigge - og det samme gælder hammerkast på grund af ringunderlagets beskaffenhed.

Kasteteknik. Også ved diskoskast skal udøveren starte sit kast fra en stillestående position. Han måholde redskabet, som han vil - og bruge en hvilken som helst teknik. Kastet kendes ugyldigt, hvis han, efter at være begyndt på kastet, med nogen del af sin krop berører overkanten af kasteringen eller jorden udenfor. Denne regel gælder også, mens diskosen er på vej gennem luften. Når kastet er fuldført og diskoen landet, kan deltageren forlade kasteringen, men det må ske fra dens bageste halvdel.

Nedslaget skal finde sted inden for det afmærkede areal for at kastet er gyldigt.

Dommere. Her som ved hammerkast, behøver man fem dommere. (1) og (2) har plads ved kasteringen (se tegningen af hammerkaster i aktion) - for at kontrollere, at der ikke sker overtrædelser, tre dommere må placere af hensyn til nedslaget ude i marken, fordi det er meget vanskeligt på forhånd at afgøre, i hvilkan retning diskosen vil flyve.

Opmåling af kastets længde sker på en linie fra centrum af kasteringen (a) gennem nedslagsmærket, og afstanden måles fra indersiden af kasteringen (b) til den bageste del af nedslagsmærket (c).., diskoskast rundes længden ned til nærmeste lige cm-tal under den nøjagtig målte længde.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (26 stemmer)
Siden er blevet set 5.264 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her