Logo

Bytur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Der kræves automobiler i et antal af mindst en fjerdedel af deltagernes, samt medhjælpere på adskillige poster i byen.
Legen foregår udendørs, og dens formål er udelukkende at danne en festlig optakt til selskabeligheden og bevirke, at gæsterne fælles har oplevet noget morsomt.

Man udsender sine Indbydelser skriftligt, men anonymt. Der står kun:
»De bedes komme til fest med dans, torsdag d. ............... Kl. ............ Henvendelse i kælderen under teaterrestauranten, ned ad Stentrappen, 2. D 2. Dør på venstre hånd. En ældre mand med fuldskæg vil levere Dem nærmere ordre. De bedes forinden afhente Frøken Kate Clausen, Vestergade 36, 3. Sal, i Deres automobil. Eventuelt afbud til Tlf. ............«

Man møder hos Frøken Clausen, hvor man først overraskes med besked om at hente endnu en passager eller måske to. Nå, hos den fuldskæggede gubbe får man stukket et brev i hånden. Deri står, at man skal køre til Klaragade 11, gå ind ad svingdøren og spørge efter en piccolo, der hedder Hans. Han skaffes til veje og viser sig at være i besiddelse af en ny, skriftlig ordre. Den fører ud til en ølstue i en af forstæderne, hvor en sværbarmet og søvnig buffetjomfru udleverer en besked, som jager de stakkels mennesker til udleveringsrude Nr. 4 på Hovedbanegården, hvor der ligger et telegram til afhentning på Navn - med en ny adresse: 100 m øst for kilometerstenen ved kasernen, 30 m mod vest inde på en mark under en stor kampesten - der ligger næste besked. Videre går den vilde jagt, l stadig hastigere tempo, fordi man jo nu efterhånden kan regne ud, at selskabet må skulle samles Kl. 21 ~ nogenlunde præcis, ~ og det er måske et sted langt borte.
Det viser sig jo at være mennesker, der bor lO minutters gang fra ens egen bopæl, man skal besøge i aften; men det opdager man først efter mange små oplevelser. Og alt skal fortælles, når man omsider når frem. Så er alle rystet sammen ved fælles kamp imod meget beslægtede vanskeligheder, der har bragt de kørende gæster i berøring med mange forskellige mennesker og har lært dem en del om deres omgivelser, som de slet ikke vidste i forvejen.

Een ting må ikke glemmes i arrangementet: der må altid opgives et telefonnummer, hvortil eventuelt vildfarne gæster kan ringe for at få hjælp eller i nødsfald få opgivet den adresse, de skal ende på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 17.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her