Logo

By-sladder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er elendommeligt, at der ikke findes en maskulin pendant til »Sladrekællingen«. Det gør der ikke, og vi bliver derfor nødt til at benævne hovedpersonen i det lille sladrende samfund, vi her skal beskæftige os med, »Sladre-Kælling« - selv om der naturligvis lige så godt kan udvælges en mandlig som en kvindelig deltager til denne Rolle. De øvrige deltagere får betegnelser som: Bogtrykker, Snedker, Smed, Slagter, Apoteker, Skomager, Købmand, Guldsmed o.s.v.
Hvis man er særlig mange, kan man give alle disse erhvervs-betegnelser til herrerne, og lade hver blive forsynet med en kone. Så er det lille Samfund færdigt - og bysladderen kan begynde.
Sladre-kællingen: »Kære Hr. Apoteker, jeg var hos Dem i morges, men jeg traf Dem desværre ikke...«
Apotekeren: »Nej, jeg var ovre hos Guldsmeden.« Sladre-kællingen: »Såh, - hvad skulle De hos Guldsmeden?« (Nu er det for så vidt Guldsmedens tur; men han må ikke falde ind i sladderen, før Apotekeren har besvaret det stillede spørgsmål.).
Apotekeren: »Jeg skulle såmænd se på et armbånd til min kone.« Guldsmeden: »Ja, det var kedeligt, jeg ikke var hjemme men jeg skulde absolut over til Bogtrykkeren...« Sladre-kællingen: »Og hvad skulle De så hos Bogtrykkeren?« (Bogtrykkeren må vente, til Guldsmeden har svaret på spørgsmålet) Guldsmeden: »Jeg skulle bestille nogle forlovelseskort til... (Bogtrykkeren var heller ikke hjemme, men havde et ærinde hos Slagteren, o. s. v.)
Dette er recepten - skemaet, om du vil. Sladderen må du selv lægge ind. Den skal komme der, hvor sætningerne er efterfulgt af små prikker.....
og den indføres ved små, nble motiveringer for besøget.
Kan du ikke seIv finde på dem - ja, så egner du dig ikke til sladder og bør opgive legen. Men du skal se, det går, når du først kommer i gang.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (23 stemmer)
Siden er blevet set 25.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her