Logo

Blindebuk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er jo den gamle næsten klassiske leg. Deltagerne danser, med hinanden i hænderne, i kreds omkring bllndebukken, som har fået et klæde fast bundet for øjnene. Blindebukken råber: »Stands!« - og når runddansen er stoppet, peger han på en, som så skal forlade kredsen og gå ind til blindebukken inden for kredsen. Det gælder nu først for blindebukken om at fange sit offer. For at gøre dette muligt, er det ham tilladt at beordre offeret til at sige noget engang imellem. Når blindebukken råber: »Hvor er du?«, så skal offeret svare: »Her« Hvis det lykkes blindebukken at fange sit offer, skal han dernæst gætte, hvem det er. Det er den gode, gamle form for legen.
Med tilløb til mere pikanteri genfindes blindebuk-legen under navnet "Kis - mis - miaw«.
Her tager deltagerne plads på stole, stillet i kreds omkring blindebukken, som i denne leg benævnes »Katten«. Katten har en træske (en grydeslev) i hver hånd, og den vælger sig (i blinde) en eller anden at sætte sig på skødet hos. Hver gang katten siger: »Kis - mis - miaw«, skal den, katten sidder hos, svare: »Søde lille Kat.« - Det er kattens opgave at genkende den, han sidder på skødet af, dels ved en mulig gekendelse af stemmen, dels ved hjælp af grydeslevene. Det er katten tilladt at lø!e sig for med de to træskeer. Som sagt, det kan siges at være en lidt koket form for blindebuk.
(I de engelsktalende lande hedder legen: »Ruth and Jacob«).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (19 stemmer)
Siden er blevet set 14.751 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
981311-04-2012 12:36:36 Thomas Carlsen
jeg elsker blindebuk og barbie

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvordan fejrer du Valentinsdag tirsdag 14/2
Effektiv reklame - klik her