Logo

Rødvin.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vasketøj:
Friske pletter: Du kan ofte få en rødvinsplet af, hvis du straks holder tøjet under rindende vand. Danskvand er ofte endnu bedre.
Lad vandet løbe igennem pletten, mens du samtidig gnider forsigtigt på pletten.

Er det under festen, hvor man ikke bare kan hive dugen af, er det altid en god idé at sprøjte danskvand på rødvinspletten. Det tager det værste af den røde farve. Lidt hvidvin skulle også kunne bruges.

 

Gamle pletter: Fugt med opvaskemiddel, lad det ligge 4-6 timer og vask derefter tøjet. En farverest kan du evt. blege eller affarve, eller skyl med eddikesyreopløsning.

Gulvtæpper: Fugt pletten med skum af opvaskemiddel. Brug 1 spsk. til 1 dl vand og pisk til skum. Brug evt. en svamp. Tør efter med en klud vredet op i lunkent vand. Er der stadig lidt farve tilbage, gnider du med en klud fugtet med lidt petroleum.
En plet på et lyst uldtæppe med luv kan du som regel ikke fjerne helt.

Indtørrede pletter gnides ind med glycerin, som skal sidde i nogle timer. Renses derefter med et tæpperense- eller vaskemiddel, der indeholder sulfo.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
789205-06-2015 13:18:27 karin
Har for længe siden lært af en gammel kromutter, at når man tager en rødvinsplettet dug af, hælder man lige en rest hvidvin over, og så er den plet væk
789313-05-2014 19:08:16 Lis
Lige et lille solstråletip – jeg har aldrig haft så mange rødvinspletter på mine duge før – som på min lysegrønne dug blev udsat for i lørdags - så jeg googlede ”rødvinspletter” på nettet dagen efter – og alle de eksempler der kom frem (er tidligere prøvet) – dansk vand – salt og hvidvin – men den havde vi jo drukket. Så læste jeg om afspænding til opvaskemaskinen – havde ikke set eller hørt det før – det skulle da prøves – så jeg stod og hældte lidt på hver plet kom dugen i maskinen – og wupti alle pletterne var væk – så der sparede jeg lige en ny dug. Venlig hilsen Lis

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her