Logo

Pimpsten

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
er en hvidlig porøs stenart, der kommer fra udslukkede vulkaner, og bruges til mange forskellige formål, lige fra isolering af skorstene til slibning af tænder hos tandlægen. Pimpsten bruges også i forbindelse med polering af møbler. I tiden omkring 1. og 2. verdenskrig brugte vinduespudserne pimpsten og kalk til de værste opgaver.
Pimpsten er oprindelig lava, og fås i flere finheder: Pulver, granulat og som hel sten. Den pulveriserede pimpsten fås i finheden 3/0 og anvendes til slibning og polering af træ, sten, metal m.m. og kan således også bruges til at fjerne kalk fra toilettet uden at det ridser.
Når man køber pimpsten, er det altså vigtigt, at fortælle hvad det er man skal bruge det til, for at få den rigtige finhed.

De fleste toiletter er fremstillet af porcelæn. Vær opmærksom på, at der findes både blødt og hårdt porcelæn og forskellen er, at det hårde porcelæn er belagt med en glasur, der gør overfladen mere modstandsdygtig og det er kun på disse toiletter man må bruge de "skrappe" rengøringsmetoder/midler og pimpsten.
Porcelæn er egentlig en glasart, hvilket betyder at man skal være forsigtig med at brugen af midler/metoder der kan ridse.

Wienerkalk ikke står mål med resultatet, i forhold til arbejdsindsatsen, men er dog endnu et forslag til at fjerne kalk fra toilettet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her