Logo

Blæk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tøj, der skal kogevaskes:
Det stykke tøj, hvor der er kommet en plet, lægges på et sugende underlag. Pletten duppes med sprit flere gange. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.
Hvidt tøj vaskes med et enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.
Tøj, der skal kulørtvaskes:
Pletten opløses med kærnemælk eller glycerin, Hårdnakkede pletter lægges i blød i eddike eller mælk dagen før, tøjet skal vaskes. Pletter, der stammer fra en kuglepen, fjernes med sprit. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.
Hvidt tøj vaskes med et enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.
Tøj, der skal vaskes i uldprogram:
Pletten duppes med mælk. Det skal have lov til at sidde og virke. Der suges efter med trækpapir. Tøjet skylles op med koldt vand og vaskes. Pletter, der stammer fra en kuglepen, fjernes med sprit.
Tøj, der skal vaskes i silkeprogram:
Det sted, hvor pletten er, skal ligge i blød i mælk i 24 timer. Tøjet vaskes efterfølgende med koldt og derefter med varmt sæbevand. Pletter, der stammer fra en kuglepen, fjernes med sprit.
--
Blæk
Dup med brintoverilte og hold det over damp fra en kedel. Fjern farverester med eddikesyreopløsning eller denatureret sprit.

 

Blæk på alle slags tæpper: Pletten duppes med ufortyndet salmiakspiritus, som øjeblikkeligt bleger pletten. Vask grundigt efter med koldt vand. Blæk fra kuglepen fjerner du med sprit på en tot vat ved kraftig og vedvarende gnidning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (8 stemmer)
Siden er blevet set 11.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
925004-08-2011 09:56:58 Anja
Knækkede kuglepen i lommen på et par mellemblå bomuldsshorts. Kæmpe massiv blækklat nåede at smitte af på min arm, som så igen plettede på en hvid bomuldsbluse, før jeg opdagede det. Tog vatrundel på bagsiden og duppede med spritvædet vatrundel på forsiden. Først fortrød jeg da farven jo flød ud over stort område, men med tålmodighed og dupperi, forsvande det næsten, Gav så et pletrende middel med enzymer i, på, og vaskede tøjet. Nu PLETFRIT. Imponeret, må jeg sige. :)

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her