Logo

Foldning og finjustering af papirflyvere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Generelle retningslinier

Arkene med papirflyvere i den sidste del af artiklerne er forsynet med en række dels stiplede og dels punkterede linjer - og i visse tilfælde også med en række små tal. Og både linjerne og tallene er medtaget for at hjælpe dig, når flyene skal foldes.

Der er imidlertid en vigtig forskel mellem de stiplede og de punkterede linjer, som du bør være opmærksom på.

 

De STIPLEDE linjer betyder, at markeringen skal ligge inde i folden, hvorved du ikke længere vil kunne se den, når papiret er foldet.

 

De PUNKTEREDE linjer derimod vil du stadig kunne se, når papiret er foldet. Ofte fungerer de punkterede linjer blot som hjælpelinjer på den modsatte side af de stiplede linjer, så det er lettere at checke, at folden ligger helt korrekt. I forbindelse med foldningen af enkelte af modellerne vil du få brug for en saks, og på disse ark vil du finde en eller flere kraftigt OPTRUKNE linjer, som markerer, hvor der skal klippes. Ligeledes vil der i disse tilfælde være et billede af en saks, så du ikke er i tvivl om, hvor der skal klippes.

Med en række små tal er det markeret i hvilken rækkefølge, folderne skal laves, og når du først har lavet et par af modellerne, vil du sikkert kunne gøre det uden at være nødt til at rådføre dig med de instrukser for fold­ningen af de enkelte modeller, som følger på de kommende sider.

På en række tegninger vil du kunne se de samme linjer, som du finder på foldearkene. På tegningerne vil du foruden de stiplede, punk­terede og fuldt optrukne linjer også kunne finde en række almindelige optrukne linjer, som blot markerer enten papirets kant eller en tidligere fold.

Det er ikke altid hverken nødvendigt eller muligt at være fuldkommen millimeterpræcis og få folderne til at svare helt nøjagtigt til de markerede linjer, men prøv alligevel så vidt muligt at holde dig til dem. Vigtigst af alt er det at sørge for, at flyvernes vinger altid er lige, for hvis de ender med ikke at have den samme form eller størrelse, vil det være svært at få flyverne til at flyve godt.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (20 stemmer)
Siden er blevet set 13.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du solceller?Effektiv reklame - klik her