Logo

De bedste kasteteknikker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Når du har foldet og finjusteret en papirflyver, er det første, du sik­kert har lyst til, bare at sende den af sted langt ud i verden. Men en stabil flyvning kræver et godt kast. Og valget af kaste teknik afhænger i høj grad af den rejse, du ønsker at sende flyveren ud på. Du kan vælge, om dit kast skal lægge op til en langsom svæveflugt, en hurtig og hvirvlende tur gennem luften eller en ekstra lang eller svimlende høj tur. For alle kast gælder det, at det er vigtigt at holde om flyveren med et sikkert og hverken for hårdt eller løst greb ­og normalt holdes fly­veren mellem tom­mel- og pegefingeren. Hold om den neder­ste del af flyveren helt ude et sted i nærhe­den af spidsen. (Ved kast med enten en Chopper eller Vortex anvendes andre kaste­teknikker, som er beskrevet nærmere under anvisningerne om foldningen og finjusteringen af disse typer.)

 

Man taler om SVÆVEFLUGT, når en papirflyver glider langsomt og roligt gennem luften i en let nedadgående vinkel. Man benyt­ter ofte denne form for flyvning, når man øn­sker at finjustere mine flyvere - og man bruger den både, når man flyver fra høje bygninger el­ler forhøjninger i landskabet, og når man fly­ver indendørs. Kasteteknikken til denne form for svæveflugt indledes ved, at du holder fly­veren op foran skulderen. Før flyveren frem foran dig og ret den en anelse nedad (de fle­ste tror, at det er bedst at sende flyveren en smule opad). Kastet bør gennemføres roligt, men alligevel med en fast og sikker arm­bevægelse. Den korrekte kastefart vil få en mønt til at falde til gulvet omkring tre meter væk, hvis den kastes fra en voksen persons skulderhøjde - og omkring halvdelen for et barn.

 

HURTIG FLYVNING er, når flyveren bevæger sig gennem luften i en ret linje som en pil. Man bruger denne teknik, hvis man en­ten ønsker at kaste langt eller kaste efter et bestemt mål- og så bruger man den, når man får lyst til at lege ... enten derhjemme eller på kontoret. De bedste modeller til denne type flyvning er Basic Dart og andre lignende ty­per. Hold flyveren frem foran skulderen til korte kast (op til fem meter) eller overskul­deren, hvis du ønsker at kaste længere. Kast flyveren fuldkommen lige frem for dig til de kortere afstande og lidt hurtigere og en anelse opad, hvis du ønsker at gennemføre et længere kast.

 

KAST MED HØJDE. Benyt dig af en kasteteknik, der giver en god og kraftig afsendelse af flyveren. Naturligvis er The World Record Paper Airplane som skabt til denne form for kasteteknik, men også mange af de andre modeller med en lignende konstruktion kan anvendes.

Mange papirflyvere er i stand til at stige højt op i luften, så det er nødvendigt at finde et højloftet rum, hvis du da ikke vælger at flyve udendørs. Ret flyveren til, så selv et ganske stille kast sender flyveren ud på en rolig og jævnt glidende bane gennem luften. Og prøv så at lægge alle kræfter bag og send flyveren lige direkte op i luften over dig. Hvis flyveren er godt konstrueret, vil den fortsætte højt op over dig i en spiral, jævne sig ud og siden svæve langsomt ned mod jorden i en stor jævn bue.

Bliv ikke alt for skuffet, hvis ikke du sætter en ny rekord med dit første kast, for ud af alle de papirflyvere, jeg har lavet, er det kun en ud af hver fem, der virkelig har været i stand til at få rigtig god højde på. Efter al sandsynlighed vil du skulle lave adskillige flyvere, før du står med en, som du er helt tilfreds med. Husk altid at justere flyveren til, så den svæver stille og roligt gennem luften efter et blidt kast - så kan du altid prøve at gå efter rekorden bagefter. Og glem ikke at prøve dig frem med små justeringer af både højde- og halerorene, så både opstigningen og flyverens glideflugt bliver optimeret.

 

Se også » Et mislykket forsøg«

--

Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,6 (14 stemmer)
Siden er blevet set 6.797 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• De bedste flyveforholdHjemme eller på kontoret - Lad ikke et rums størrelse forhindre dig i at lege med...
• De bedste flyveforholdHjemme eller på kontoret - Lad ikke et rums størrelse forhindre dig i at lege med...
Afstemning
Hvilket køretøj vil du foretrække til bryllupskørsel?Afstemning
Hvordan vælger I tøj til jeres bryllup?


Afstemning
Hvordan vælger du tøj til en stor fest?

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken form for musik er bedst til festen?
Afstemning
Hvilket køretøj vil du helst køres i til din konfirmation?
Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!