Logo

Udsmykning og borddækning til børnefest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pynt på døren
En pyntet entredør byder gæsterne velkommen. Og særlig til de kammerater, der ikke har været på besøg før, siger den:
»Du er gået rigtigt i byen. Kom bare indenfor.«
Den enkleste pynt er et par store papirsflag, som fås i legetøjsbutikken, men der er mange andre muligheder. Har man brugt hjemmelavede indbydelser, kan ideen fra indbydelsen gentages på døren: dødningehoveder, flagermus, skattekort osv.
Hjemmelavede plakater af forskellig slags kan også bruges. F.eks. kan man tage et stykke karton og en spritpen og skrive:
»Velkommen til Agnes, Britt, Cecilie, Dorrit, Ejnar ... (alle gæsternes navne).«
Eller man kan tage et billede af fødselsdagsbarnet som spæd og klæbe det op på karton. Teksten kan være noget i denne retning:
»Så lille og sød var Merete for 9 år siden. Kom indenfor og se, hvor stor og dejlig hun er i dag. «
Eller den helt enkle: »Det er her, der er fest. Kom indenfor.«

Borddækning
Fødselsdagsbordet skal selvfølgelig være flot pyntet, men det er ikke nogen god ide at dække op med ting, som de voksne er alt for ømme om. Der sker næsten altid uheld, når en flok opstemte børn er samlet om et bord, og det er ikke sjovt for nogen af parterne, hvis fødselsdagsbarnets forældre begynder at blive stramme i masken.
Papirsduge er et godt grundlag for en praktisk borddækning. De findes i et utal af farver, mønstre og kvaliteter. Prisforskellene er temmelig store, så hvis man alligevel pynter dugen, kan man lige så godt tage en af de tynde og billige - den ryger jo alligevel direkte i skraldespanden efter festen.
Eller brug et stykke stof af "nervøst velour" det er både billigt og flot.
Oven på en ensfarvet dug kan man lægge lange baner af crepepapir eller sølvfolie. Med et kryds af hvidt crepepapir på en rød dug kan man .f.eks. lave det nydeligste dannebrogsflag. Eller crepepapirets kant kan glattes mellem to fingre, så det danner flæser. På en lang bane af sølvfolie ser det flot ud med messingbakker eller lignende fyldt med små fyrfadlys.
Oven på dug og evt. festremse kan der pyntes med flag, slik, serpentiner, frugt osv. Eller den fingersnilde kan fabrikere sommerfugle, flagermus, silkepapirsblomster, stjerner af sølvkarlon eller hundrede andre ting.
Glat hvidt bordpapir er også meget velegnet til fødselsdagsbordet, især hvis der spredes farvekridt eller »tusser« på bordet, så gæsterne selv kan dekorere dugen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her