Logo

Ringe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De gamle romere kunne ikke få nok af dem. Kvinderne sukker efter dem den dag i dag. Guldsmeden sælger massevis. Hvad betyder forlovelsesringe og vielsesringe. historisk set, for brudeparret og i vielsesritualet ?

I årtusinder har fingerringen været et symhol på magt, rigdom kærlighed, evigt troskab og venskab. Fingerringe kan spores helt tilbage til sumererne i 2000-tallet f.Kr., og romerne i antikkens Rom brugte dem som kærligheds- og forlovelsesringe Det er også, et historisk faktum, at man i middelalderen blev "officielt" smedet sammen, ved hjælp af en forlovelse og en ring på fingeren. Efter reformationen begyndte præsterne at sætte ringe, mest glatte, på brudeparrets fingre under den kirkelige vielse, og i nyere tid er det blevet meget almindeligt med vielsesringe, selvom det ikke er en obligatorisk del af vielsesritualet.

Ringen er et tegn på evig troskab. I "gamle dage" var ringe udformet som sammenlagte hænder utroligt populære. De var symbol på trolovelsens håndslag, og i Danmark kendes disse ringe fra middelalderen frem til 1700-tallet, F,eks, fik den danske prinsesse Anne en ring med sammenlagte hænder til sit bryllup i 1589 med Jakob 6. af Skotland.

Når brudepar udveksler ringe, er det ikke en obligatorisk del af kirkens vielsesritual. Men de fleste brudepar vælger at give hinanden en ring, sådan er traditionen bare, selvom det ikke står i Bibelen.

Fra gammel tid mente, at der gik en blodåre direkte fra hjertet til venstre hånds ringfinger. Derfor satte man sin forlovelsesring på denne finger. I dag er det almindeligt, at man flytter ringen over til højre hånds ringfinger, når man er blevet gift.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her