Logo

Orientalsk dans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Orientalsk dans

Der har altid været dans – under en eller anden form.

Indianerne tilbad solen med deres "Soldans" og de dansede sig mod til, før de drog i krig . På "Det mørke kontinent" var der stamme dansene til de hypnotiserende trommer . I Japan har der i mange – mange år været Geishaerne og deres yndefulde dansende fortællinger. Den orientalske dans er en videre udvikling fra oldtidens frugtbarheds ritual dans.

Romantisk forhistorie
Der har altid været magtfulde mænd - feks. Sultaner. Deres religion tillod dem at have flere koner og de var så rige, at det ikke var noget problem at holde et stort Harem. Feks.: Det Ottomanske rige i Tyrkiet – deres første store palads blev bygget i 1453. Det mest berømte palads: Dolmabahce Palads var færdigbygget i 1856 – dette palads blev det officielle Ottomanske Hovedsæde, beliggende i Istanbul – lige ned til Bosporus Strædet. Dette palads er KÆMPESTORT og så RIGT, at man ikke kan fatte det. Disse sultaner skulle jo så underholdes, de havde 4 koner - et utal af elskerinder og et kæmpe Harem. Der var en sultan der havde 4oo piger i sit Harem. Disse piger dansede for tidsfordriv og for at underholde hinanden i det store Harem – men efterhånden udviklede dansen sig til en kunstform, hvor de dygtigste havde chancen for at fange Sultanens øjne og opmærksomhed. En dygtig pige kunne danse sig til "tops" og blive sultanens Foretrukne.

 

Klassisk dans
Der var under det ottomanske rige - mænd, der støttede dansen og den kunstform som det jo er og under rigets storhedstid udviklede dansen sig til, en klassisk dans med megen ynde og værdighed. En dans på flad fod eller halvtå med tæt siddende kjole eller todelt dragt, måske med slør. Kaldet Klassisk Orientalsk Dans.

Baladi - Dansen Fra Landet
Er en mere soul - blues præget stilart. Der som regel danses i heldragt , her bruges ikke strakte arme som i klassisk dans, men bevægelserne starter fra albueledet, der er smidigt og afslappet. Folklore dansen betyder: De Traditionelle Danse. Her hører Krukke Dansen, som symboliserer dagligdagen og arbejdet til. Og Stokkedansen som er stridsdansen, samt Bryllupsdansen 
Cabare´t Dans
Er en dansestil som udviklede sig, fra den klassiske dans - fra en enkel stil - til akrobatiske færdigheder, der er temmelig fantastiske - med maverulninger med mønter og sabler, som vi har set på ældre Ægyptiske film, og til vore dages danseform.
Cabaret er en blanding af klassik med lidt folklore og så - fortolket efter personlighed.

Den orientalske mavedans kan rubriceres som lidt mere æggende end dansen fra hawaii, hula, hvor dansens indhold af en historie også har betydning.  

 

Mavedans er sjov motion for kvinder i alle aldre. Den ældgamle dans har rødder i Det osmanniske rige og hele den arabiske verden. Dansen symboliserer det sensuelle, smukke, graciøse og usagte. En fascinerende danseform, som stiller krav til kropskontrol, rytmefornemmelse og flow.

Navnet er selvindlysende eftersom en væsentlig del af dansen består af vuggende hofter og danseudstyret består af en tvedelt dansedragt.

Mavedansen kan siges at bestå af lige dele kostume, personlighed og bevægelse.

Mavedansen er ofte en gave til manden som tilskuer. Det kan være ved polterarbend eller det kan være senere som en fødselsdagsgave eller en jubilæumsditto, hvor der kan blive serveret et program sensuel kvindelighed og bevægelse til en inciterende musikalsk rytme.


 

Når mavedansen er en gave til pigen, ofte til polterabend, er det inclusive en indlæring i en dans, som eventuelt senere kan danses under festen for resten af selskabet.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her