Logo

Legater og priser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Carl Møllers Legat. Se yderligere: http://www.litteraturpriser.dk/humorist.htm
Kendes også under navnet Carl Møllers Humoristlegat. Testamentarisk stiftet (20.000 kr.) af forfatteren Carl Emanuel Møller, (1844-1898). Legatet skal uddeles årligt "til en fortrinsvis humoristisk Forfatter under 30 Aar". Uddeles nu hvert andet år.

Det Anckerske Legat. Se yderligere: http://www.litteraturpriser.dk/ancker.htm
Testamentarisk stiftet af proprietær C.A. Ancker (1828-1857) 14. oktober 1857. Ved hans død var der en grundkapital på 86.500 rdl. Legatets renter uddeles til 4 kunstnere (maler, billedhugger, komponist og digter) som hjælp til udenlandsrejse. De første år var beløbet ca. 900 rdl eller 1.800 kr. Efter overgang til udbetaling hvert 1½ år var beløbet 3.000 kr. Siden 1949 kun uddelt i lige år.

Eckersberg-Medaillen. Se yderligere: http://www.litteraturpriser.dk/pris/eckberg.htm
Med Eckersberg Medaillen kan Akademiet for de skønne Kunster udmærke et menneske, der har ydet en indsats af høj kunstnerisk kvalitet inden for den frie eller den bundne kunst. Medaljen er indstiftet i 1887 i til minde om hundredårsdagen for maleren C.W. Eckersbergs fødsel, 2. januar 1783. Uddelt 1. gang 1889. Der uddeles et varierende antal medaljer hvert år i forbindelse med Akademiets årsfest i april. Fra og med 1974 har der været skriftlige begrundelser, som kan læses i Akademiets beretninger.

Holger Drachmann legatet. Besøg Skagens Museum: http://www.skagensmuseum.dk/dk/kunstnerne/drachmann/drachmann2/
Uddeles på Holger Drachmanns (1846-1908) fødselsdag 9. oktober. Legatet stammer fra driften af museet i Drachmanns hus, Villa Pax, i Skagen.

Ingenio et arti. Se yderligere: http://www.litteraturpriser.dk/ietarti.htm
Medalje indstiftet af Christian VIII med formål at give regenten mulighed for efter personligt skøn at hædre videnskabsmænd og kunstnere.

Årets forfatter. Se hele Laurbærlisten: http://www.litteraturpriser.dk/boghgl.htm
Boghandlernes gyldne Laurbær uddeles af Boghandlerklubben. Den valgte forfatter benævnes nogle gange "Årets forfatter".
Der er lidt vaklen med hensyn til årstalsangivelsen for De gyldne Laurbær. Siden 1954 er uddelingen foretaget i det første kvartal af året, og gives følgelig for et værk udkommet året før, men prisen benævnes dog ofte med det årstal, hvor uddelingen rent faktisk sker. Det er også denne praksis der er benyttet her. Prisen er (1997) på 8.000 kr + boggave på 2.000 kr, oprindelig var prisen en guldnål med inskription.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her