Logo

Gravøl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gravøl se også Begravelseskaffe og Mindesamvær.

 

 

Gravøl afholdes i forbindelse med begravelser. Efter traditionen afholdes det gerne syv dage efter dødsfaldet har fundet sted. Var den døde gårdens husbond, blev gravøllet koblet sammen med arveøllet som markerede arvingens højtidelige overtagelse af gården. Skikken med gravøl går tilbage til førkristen tid og har i mindre grad været præget af sorg over den afdøde, men snarere været en festligholdelse af den afdødes liv.

 

Begrebet gravøl benyttes i dag også i forbindelse med andre former for mindehøjtideligheder: Begravelseskaffe - Mindesavær (se dette).

På engelsk hedder gravøl Funeral feast eller Purvey og på tysk Begräbnisschmaus, Totenfeier, Totenmahl eller Leichenschmaus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad tror du mest på?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her