Logo

Dejlige danske damer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kvinder er andet end vidunderlige kællinger. Og de er lige så forskellige af karakter som de mænd, de omgiver sig med. Vi har med glimt i øjet set nærmere på otte danske kvinde-typer.Snakkemaskinen
Hun taler og taler og taler uden at sige ret meget. En strøm af ligegyldige ord vælter ud af damen til stor irritation for omgivelserne. Og hun er altid veloplagt til en god snak. Døgnet rundt. Med høj og tydelig stemmeføring. Om hvad hun købte til middag i går, om hvor varmt det har været i sommer, om hvor forsinket posten var i dag, og at hun først fik sin avis en time senere. Om at hun påtænker at skifte gardinerne ud og har været ude at se på stof, men ikke fundet noget og derfor venter med udskiftningen, om mislykkede slankekure osv., osv., osv.
Snakke, snakke, snakke, snak! Mange får sved på panden, når hun nærmer sig, indtil de finder ud af, at man ikke behøver svare eller på anden måde tilkendegive, at man lytter. Man skal bare sidde og ligne en slags publikum, så er snakkemaskinen tændt...Den overhuslige
Det er ingen spøg at være gæst her. Tænk, hvis man kom til at sætte en rand på bordet, aske ved siden af eller mærker på gulvtæppet, så er hun der straks med ørneblikket og er på pletten med rensevæske, klud eller støvsuger for at udbedre skaden.
Hos hende står familiens sutter på geled i entreen, og hun slår ned med hård hånd, hvis ordensreglementet overtrædes. Der er ikke et støvfuug i det pletfri hjem, hvor hun har syet betræk til det hele for at skåne.
Det er det husligste hus på vejen. Selv hans underbukser bliver strøget. Dog ikke ned pressefolder. Og det ses bag de velpudsede ruder, at hun har grønne fingre, og at hun nupper stiklinger, hvor hun kan komme af sted med det. Så alle kan beundre det pletfri hjem med alt på sin rette plads. Måske lige med undtagelse af hyggen...Ekkodamen
Det er konen uden meninger. Altså egne meninger. Det er hende, der som oftest taler i vi-form - vi stemmer sådan og sådan... vi gør dit og dat...
0g hun siger også i fuldt alvor, at hun lige skal spørge sin mand, uanset om det drejer sig om køb af ny brødrister, tefalpande eller vinterstøvler. Hun kryber i skjul bag hans meninger og siger: Min mand synes... Min mand mener... hvis nogen skulle finde på at spørge hende om noget.
Hun er så usikker, at hvis hun skulle være så uheldig, at manden falder fra, måske fordi han har fundet en sikker kvinde, så står hun måske i moden alder alder og skal begynde helt forfra på livet og selv finde en mening med det hele...Hønemor
Hun er helt igennem den moderlige type. Hun behandler sin mand som en lille dreng, og mærkeligt nok kan han godt lide det.
Når de er ude, kan hun ikke holde fingrene fra ham. Hun børster hans usynlige hår (eller er det skæl?) fra hans skuldre, retter på hans slips, lommetørklæde, og hvad der ellers kan være lidt ude af balance. Hun følger ham bekymret med øjnene, føler på hans pande, spørger, om han har det godt, og om han blev mæt. Det er tydeligt, at hun under ham det godt og kun vil hans bedste. Hun nusler og pusler om ham og tæller hans kalorier, mens hun selv bulner ud. Og har de gæster i hjemmet, er det ham, der får de bedste stykker på tallerkenen. Før gæsterne.
Måske ville det ikke være så tosset med en flok kyllinger i hjemmet. Så hønemor kunne sprede sine interesser en smule...Kælegrisen
Det er fars pige, der nægter at blive voksen. Den evige lillepige, der har fundet sig en næsten farmand, som hun klynger sig til med trutmund og babysprog.
Det kan være ret hårdt at høre på. Ikke mindst når parret bliver ældre og babysproget en vane: - Mig træt og vil hjem i visselullen, siger hun sødt. Og han svarer, at nu skal hendes store stærke farmand bære hende ud i bilen. De kæler og pussenusser for øjnene af selskabet, der måske nok fandt det mindre trættende, da lillepigen var 20 år yngre. Men for farmand er hun stadig den lille teenager, han lovede at beskytte resten af livet. Og det er måske et spørgsmål om, hvem det er mest synd for...Ligemanden
Det kan godt gøre mænd lidt usikre, hvis en kvinde kan det hele. Slå søm i, tune bilens motor - eller på anden måde overskrider grænserne mellem den store stærke mand og hans lille kvinde.
Hun kan være overlæge, kontorchef eller kranfører og er selvfølgelig god til jobbet, ellers havde de givet det til en mand. Det har gjort hende selvsikker og en smule utålmodig med andre, fordi hun ikke gider høre på alt det udenomsvrøvl. For hende er ligestilling noget helt selvfølgeligt, ikke alene på jobbet, men også når det gælder indkøb, opvask, vask, madlavning og børnepasning.
Hun ved, hvor hun står. Men selv inden i det sikreste og dygtigste menneske sidder der en lille blød gammeldags kvinde, der springer ud, hvis hun ramler ind i en stormende forelskelse.Sexbomben
Hun er ikke de gifte kvinders livret, og så er det lige meget, om hun er sekretæren på kontoret eller borddamen for en aften. Og da slet ikke, hvis manden er i panikalderen.
Hele fremtoningen oser af sex. Flot emballage og makeup og vild flirt til højre og venstre: Tankpasseren, posten, buschaufføren, ekspedienten og alle de andre mænd på hendes vej får et dvælende blik. Det er ren vane. og hun lægger ikke skjul på, at mænd er noget helt særligt. Hun ser dem dybt i øjnene, lytter interesseret til selv den kedeligste forklaring og lægger tilfældigt hånden på hans arm imens.
Tilfældige berøringer, der kunne grænse til sexchikane, hvis ikke lige offeret var dybt beæret og smigret over al den dybfølte interesse, der appellerer til hans forfængelighed og maskuline ego. Så det er ikke sært, at mænd er vilde med hende. Hvis altså de tør...Den kokette
- Gu-ud, hvor ser jeg ud. I må endelig ikke kigge på mit hår... lyder det.
Hvorefter alle selvfølgelig vender sig og kigger på hendes nydelige frisure. Det er også hende, der altid er iført »en gammel las las« eller noget, hun selv har nørklet sammen.
Den kokette findes i alle aldre og afskygninger. Lige fra hende, der slår bordherren over fingrene og siger, han vist er en værre en - længe før han har tænkt på noget som helst. Til den ældre hvidhårede dame, der koketterer med sin høje alder og bringer bordherren, eller hvem det nu kan være, i alvorlig knibe ved koket at sige: - Du kan vist ikke gætte, hvor gammel jeg er?
Koketteriet kan grænse til selvudslettende beskedenhed. Men det skal man ikke lade sig narre af, for det er kun beregnet på et eneste: At rette søgelyset mod den kokette.

Jo, der er håb...
Jamen er der da slet ikke håb for de kvinder, der sådan har fået virkeligheden på afstand.
Jo, selvfølgelig er der det.
Hønemor finder en god hane. Kælegrisen starter på universitetet. Snakkemaskinen møder en udlænding. Den kokette bliver Røde Kors besøgsven. Den overhuslige får opsyn med hospitalsrengøringen. Ligemanden får trillinger. Ekkodamen går ind i meningsmålingerne, og sexbomben får en jaloux ægtemand.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
995212-11-2011 07:26:23 John
Det har snakkemaskinen. Hende der afbryder og faktisk kun vil hører hende selv. Hun er den værste.
995311-11-2011 20:47:43 festABC
Ja John, men men hvem af dem har fanget dig?
995411-11-2011 17:19:40 John
Vi kender da dem allesammen.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her