Logo

Dåbsfest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Barnedåb oftest finder sted i forbindelse med søndagsgudstjenesten, og hvis der skal holdes dåbsfest samles gæsterne gerne umiddelbart efter, det vil typisk sige omkring klokken 12, hvor man kan servere en let drink el.lign.

Selve festen kan holdes som en reception, en brunch eller som en mere traditionel frokost eller middag. Hvis man vælger receptionen, kan man arrangere en buffet og en bar, og ellers lade gæsterne bevæge sig frit rundt.

Holder man sig til den mere traditionelle frokost eller middag, skal man huske, at fadderne, især gudmoder eller -fader, skal placeres tæt ved barnets forældre, men ellers er ikke særlige regler mht. bordplanen.

Det er skik at pynte bordet i lyserøde nuancer, hvis barnet er en pige og i lyseblå nuancer, hvis barnet er en dreng. Det lyserøde symboliserer lykkebringende kærlighed. Det lyseblå lykkebringende troskab.

Det er almindeligt, at en af forældrene i en tale takker fadderne, for at de påtager sig et ansvar over for det nydøbte barn. Faddere kan vælge at holde en tale, hvor de takker for tilliden. Normalt holder den ældste fadder denne tale på alles vegne.

Lejlighedssange er ikke et almindeligt forekommende fænomen, men til nogle dåbsfester skrives sange til de nybagte forældres ære eller til det nyfødte barn, som jo ikke kan nyde glæde deraf før senere i livet.

Festen forventes traditionelt at slutte klokken 21, hvis barnedåben er afholdt en søndag, men i de senere år er det blevet almindeligt at afholde barnedåben på en lørdag, hvor der ikke er krav til en tidlig afslutning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her