Logo

Bordherre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mens der ventes på at selskabet kan gå til bords, kan der være forskellige procedurer vedrørende ens borddame.
Der kan være lavet bordskort, hvor man bliver bekendt med sin borddame, eller får at vide hvordan man mere eller mindre muntert finder frem til hende.

Når værten byder til bords, finder bordherren sin borddame og byder hende sin højre arm, hvorefter de følges til deres pladser.
Har man ikke fået tildelt en borddame på forhånd, cirkulerer man ind til bordet og finder sin plads ud fra borkortene, og der først ser hvem aftenens borddame er (som i Skandinavien er placeret til højre - modsat resten af Europa).

Bordherren sørger for sin bordame, hvilket blandt andet betyder at hjælpe med at skubbe stolen ind når hun sætter sig. Efter at have sat sig fjernes borddamens bordkort fra glasset. (sæt det så enten du selv eller andre kan se navnet)
Bordherren sørger for vin til borddamen og sørger i øvrigt altid for at drikke når hun drikker, så hun aldrig drikker alene.

Når der skåles, er det først med borddamen, derefter damen til den anden side (venstre), så dem overfor og sidst men ikke mindst bordparret med ens egen ægtefælle.

Efter middagen hjælpes borddamen til kaffebordet. Skal der herefter danses tilfalder den første dans borddamen, og herefter er de almene forpligtelser for en bordherre gennemført og der kan herefter cirkuleres frit (Mingle).

 

»The hardest thing when you go for a party can be to mingle. There's nothing worse than feeling that you are the only one with nobody to socialize with«.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her