Logo

Aflysning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Når en fest er bestilt i god tid, vil der altid være en risiko for, at nogle af omstændighederne omkring festen har ændret sig, når dagen for festen nærmer sig.

Kunden ændrer gæstetal eller aflyser
De økonomiske omstændigheder når kunden regulerer i antallet af gæster, eller helt aflyser festen, er enten beskrevet i den indgåede aftale, eller de er omfattet af branchekutymerne.
En ændring i antallet af gæster kan betyde, at det lokale, kunden har valgt, ikke længere er det bedst egnede.
Restauranten må ikke uden videre placere festen i et andet lokale end det aftale. I skal dog være opmærksomme på, at et skift af lokale kan være en fordel, selvom der måske kun er tale om en mindre regulering af gæsteantallet. Kommer der flere gæster kan det fx betyde, at den ønskede bordopstilling ikke kan lade sig gøre, eller at pladsen bliver for snæver. Det gælder selvfølgelig især, hvis lokalet i forvejen var lige knebent nok i størrelse.
Kommer der færre gæster, kan det aftalte lokale komme til at virke tomt, og et mindre lokale kan være meget hyggeligere at sidde i.

Restauranten aflyser
Det kan også ske, at restauranten aflyser. Hvis det ikke er aftalt, hvad der skal ske i den situation, fremgår det af branchekutymerne, at bestilleren - altså kunden - kan kræve at blive holdt skadesløs for de dokumenterede merudgifter, der eventuelt kan komme i den anledning.
Restauranten har desuden pligt til at finde et andet passende sted, hvor festen kan holdes. Står I pludselig i den situation, at I - måske kort før festdagen - må finde et nyt sted, så overlad det i første omgang til restauranten. Beskriv over for restauratøren, hvilke kvaliteter der fik jer til at vælge netop hans restaurant. Restauratøren kan med sine kontakter til andre i branchen ofte have nemmere end en forbruger ved at finde det rigtige sted og indgå aftaler med den nye restauratør, så I kan få den fest, I har ønsket.
Hvis det nye sted tager en højere pris for det samme, må den oprindelige restauratør betale prisforskellen. Det samme gælder for andre dokumenterede merudgifter, der er kommet til på grund af aflysningen.
Hvis I selv finder et meget dyrere sted og holder en meget flottere fest, kan I ikke forvente, at få den fulde prisforskel refunderet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (13 stemmer)
Siden er blevet set 7.933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her