Logo

11-07

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

11-07

 

● I dag er det 7. november

● Når man rækker fanden en lillefinger, tager han gerne hele hånden.

Se mere...

 

● 7. november er dag 311 i året i den gregorianske kalender (dag 312 i skudår). Der er 54 dage tilbage af året.

● Engelbrechts dag. En munk, der blev dræbt af grev Frederik af Isenburg og hans soldater i 1225.
● Dagens andet navn er Leonhardus.

 

Historie

 

1550 - Katolicismen på Island ender med halshugningen af biskop Jon Arason og to af hans sønner. Halshugningen sker blandt andet på foranledning af den danske foged Christian Skriver. Denne bliver dræbt året efter af biskoppens datter Thoren.

1770 - En bekendtgørelse advarer danskerne om den truende pest, der hærger i alle omkringliggende lande. Pesten er startet som byldepest i Konstantinopel og har bredt sig gennem Europa. I Stockholm er 40.000 døde af pesten; i Karlskrona 16.000. I Danmark bliver der indført strenge karantæne- og kontrolforanstaltninger - men forgæves…

1892 - Om morgenen bliver den 30-årige Jens Nielsen henrettet med økse i Horsens - dømt for mordforsøg. Han skal blive den sidste, der bliver henrettet i Danmark med “hovedet på blokken”.

1905 - Finley Preston henrettes ved hængning i staten Tennessee i USA. Det var den sidste henrettelse ved hængning i staten, og den sidste offentlige henrettelse.

1917 - Lenin og hans revolutionære stormer Vinterpaladset i Petrograd (Sankt Petersborg). Oktoberrevolutionen, som dette opgør siden bliver kaldt, fører til bolsjevikkernes magtovertagelse i Rusland, men først i 1921 er den russiske borgerkrig slut, og bolsjevikkerne dermed den endelige sejrherre. Den kaldes Oktoberrevolutionen, da datidens kalender i Rusland angiver datoen 25. oktober.

1940 - Tacoma Broen styrter sammen. Videobilleder er siden gået verden rundt. Ingen mennesker kom dog noget til.

1956 - Elvis Presley entrer hitlisterne med ”Love Me” denne dag. Det er første gang, en sang bliver en millionsælger uden at være udgivet på en single. Den kommer i stedet på en EP. De andre sange herpå er ”Rip it Up”, ”Paralyzed” og ”When My Blue Moon Turns to Gold Again”.

1971 - En æra slutter i Århus, da byens sporvogne kører deres sidste tur.

1971 - Trods et nederlag på 0-1 til Frem i sidste runde vinder Vejle det danske mesterskab i fodbold.

1972 - Fire bliver dræbt og fabriksanlæg for flere millioner kroner ødelægges ved en eksplosion på Grindstedværket. Utilstrækkelig rensning af kemikalierester er årsagen til eksplosionen.

1973 - Erhard Jakobsen stifter det nye parti Centrum-Demokraterne (CD). Dagen før havde Erhard Jakobsen meldt sig ud af Socialdemokratiet, som han var folketingsmedlem for.

1989 - Østtysklands (DDR’s) kabinet træder tilbage efter uroligheder og demonstrationer i mange byer. Dagen efter træder hele Politbureauet tilbage.

1989 - For første gang i byen New Yorks historie bliver en sort valgt til borgmester, da et flertal af vælgerne stemmer på demokraten David Dinkins.

1990 - Store dele af Universal Studios i Hollywood, USA, brænder. Ingen mennesker kommer noget til, men kulisserne til film som King Kong, Psycho, Hajen og TV-serien Kojak bliver ødelagt.

1993 - Evander Holyfield genvinder i Las Vegas, USA, VM-titlen i professionel sværvægtsboksning ved at pointbesejre den regerende mester Riddick Bowe.

1993 - Franskmanden Alain Prost vinder for fjerde gang VM i Formel 1. Afgørelsen er dog faldet tidligere på sæsonen. Prost meddeler inden løbet, at han nu stopper sin karriere i Formel 1.

1998 - Den 77-årige amerikaner John Glenn vender tilbage til Jorden efter ni dage i rummet med rumfærgen ”Discovery”. 36 år tidligere var han den første amerikaner i rummet – derefter er den 77-årige senator også historiens ældste astronaut.

2007 - En 18-årig elev går amok på en skole i Jokela i Finland og skuddræber 7 elever og skolens rektor. Den 18-årige skyder derefter sig selv og dør af sine kvæstelser samme aften.

2016 - Leonard Cohen dør, 82 år gammel.

 

11-07

 


 

 
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• 11-16● I dag er det 16. november ● Det er ingen kunst at være tålmodig i medgang. Se mere...
• 11-10● I dag er det 10. november ● Det er fælt at høre en loppe gø, men værre at høre en lus...
• 11-29● I dag er det 29. november ● Den offentlige mening har en kort hukommelse. Se mere...
Afstemning
Hvilket køretøj vil du foretrække til bryllupskørsel?Afstemning
Hvordan vælger I tøj til jeres bryllup?


Afstemning
Hvordan vælger du tøj til en stor fest?

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken form for musik er bedst til festen?
Afstemning
Hvilket køretøj vil du helst køres i til din konfirmation?
Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!