Logo

Ugentlig fridag til husmødre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Godaften!
Kære medsøstre – godaften.

Jeg har med glæde modtaget indbydelsen til at komme her i aften og give dem nogle gode misforstående råd. Det er specielt husmødres ret til at få en ugentlig fridag, jeg gerne vil slå et slag for. Mændene har, som en selvfølge, ret til 2 fridage om ugen – men hvad har vi stakkels husmødre? Ikke andet end ekstra besvær, når de har fri! Hvad har vi andre? Ja, jeg spør’ bare! vi har hård hud på knæene, har vi, og den eneste lak vi har på neglene – er gulvlak!

Men fridage? Ikke så meget som skyggen af en fridag!

det er altså til at blive "komprimeret" af! Vi er de sidste, der går i seng om aftenen og de første, der står op om morgenen. Vi laver kaffe til hele banden og smører madder til frokost. vi laver kaffe om søndagen til 5 termoflasker, fordi hele banden skal på fisketur eller ud at løbe på skøjter – eller hvad ved jeg. Og hvis vi endelig vil slappe lidt af, sådan en lørdag eftermiddag – med lidt tæppebankning og vinduespudsning, så er hele familien så hjælpsom – uha! De ta’r i biografen eller i skoven - for ikke at gå i vejen derhjemme!

Vi har 8 dages arbejdsuge – og da der kun er 7 dage i en uge, så er vi bagud hele tiden. Min nabokone kom så langt bagud, at hun ikke kunne fejre juleaften - før til pinse!!

Og derfor er det, jeg vil gi’ Jer, kære medsøstre, nogle gode råd.

Skriv dem endelig ned – det er rart at have sådan noget skrevet ned. Vi skal lave en sit-down strejke! En ugentlig fridag - til at holde fri i! Det er sagen!

Tænk, hvad det vil sige, at have sådan en lang dag om ugen – fra morgen til aften! I kan tro, man kan få noget fra hånden, sådan en dag.

Jeg har selv prøvet at holde sådan en fridag. Den var mægtig, siger jeg Jer. I kan tro, jeg var glad, da den var forbi!

Jeg stod op om morgenen, før en vis mand fik sko på. Ja, jeg mener altså min mand, ikke? Jeg havde selvfølgelig i forvejen sagt til dem alle sammen, at mor her ville ha’ en fridag. Ikke tale om, at de troede på det, det gjorde de ikke! Så derfor stod jeg tidligt op og gemte mig i kosteskabet!

Det gik mægtigt fint!. Det stod jeg og lignede en gulvmoppe, hvis nogen skulle finde på, at lukke op ved en fejltagelse! I aner ikke, hvor man kan stå og slappe af i et kosteskab! Jeg kunne høre, hvordan de for rundt og ledte efter kopper, bønner, teskeer, havregryn, tallerkener og -- et fejeblad til skårene!

Da larmen var stilnet af, og jeg ku’ regne med, at nu var alle ude af huset – med ca. 1 times forsinkelse – så trådte jeg ud af kosteskabet!

Lige ud i ruinerne!
Jeg fandt dog en hel stol og satte mig på den, mens jeg gentog for mig selv – 20 gang: "Det kommer ikke dig ved – du har fridag. Det kommer ikke .....!

Nå, men for at udnytte fridagen mest muligt, så piskede jeg hen og fik håret klippet, vasket og strøget, og fik købt en massen tinge, som havde ligget og ventet på, at jeg skulle komme forbi og købe! Skjorter, sokker og en proptrækker til min mand - og en gulvklud til mig selv. Min mand havde sagt, at det måtte jeg godt købe! Jo, jo, sagde han, gå du bare ud og køb noget til dig selv. "Køb en ny gulvklud – det trænger du til!". Det var ellers ikke engang min fødselsdag!

Bagefter gik jeg til afslapning, til tandlægen og til fodspecialist, lånte en halv snes bøger på biblioteket, lappede min cykel og fik højfjeldssol – 4 minutter på ryggen og 8 minutter på maven!

Resten af min fridag brugte jeg til at sy en sommerkjole, der havde ligget så længe og ventet på at blive syet, at den allerede var umoderne!

Jeg skrev til min moster i Odense, gravede forhaven og ryddede op i mit syskrin.

Og nu tror De måske, at jeg gav efter for familiens pres og lavede aftensmaden?

Nej, nej – jeg var ård som flint. Så vi spiste på restaurant. Min man bar mig personligt derhen. Jeg var så træt, at mit hoved sank ned i suppeterrinen. Og jeg, som ikke kan fordrage hår i suppen!

Men jeg giver ikke op. Jeg giver ikke op Jeg holder en ny fridag i næste uge!

- men denne gang bliver jeg stående i kosteskabet – hele dagen!!!!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (14 stemmer)
Siden er blevet set 19.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her