Logo

Tale til konfirmation fra gæst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Konfirmation adskiller sig fra så mange andre familiebegivenheder ved, at dagens hovedperson er så ung, at vedkommende selv og også gæsterne ikke tænker så meget tilbage, men fortrinsvis koncentrerer sig om fremtiden. For dit eget vedkommende forholder det sig sikkert på helt samme måde. Der er ikke mange i din alder, der holder af at blive mindet om, at man har kendt dem på et tidspunkt, vor de ikke selv var i stand til at tørre sig i bagen, eller hvor de kun kunne fremstamme enkelte ord, og senere lavede alverdens tossestreger.

Nu skal man jo ikke foregribe begivenhedernes gang; men vi kan lige så godt se i øjnene - og dine forældre kan godt allerede nu begynde at spare sammen hertil - at inden for en overskuelig årrække så bliver vi inviteret igen. Og denne gang til bryllup.

Og når det drejer sig om valg af livsledsager må du være meget omhyggelig. Du skal gøre ligesom min kone, din tante Ide tænke dig godt og grundigt om, indtil du har fundet en absolut ener og eksemplarisk ung mand!

Væsentligt er det, at du sørger for at lære så meget som muligt. Uddannelse er et stort gode. Hvis man for eksempel ikke var i stand til at skrive sit eget navn, ville man være nødt til at betale alt kontant.
Men husk også, at hvis du får noget for ingenting - så har du bare ikke modtaget regningen endnu!

Ja, Zenia, vi ønsker dig hjertelig til lykke med denne store dag. Gavebordet viser tydeligt, at mange har tænkt på dig. Der bliver nogle at skrive tak til! Men du har heldigvis altid været flittig og energisk.

Kære konfirmand og kære gæster. Det var egentlig min mening at bruge en tre kvarters tid på yderligere at fordybe mig i en masse ting; men ved et sammentræf af uheldige omstændigheder er resten af mit omhyggeligt udarbejdede manuskript blevet borte. Så det bliver en anden gang. Til det omtalte bryllup for eksempel. - Så i stedet må jeg bede alle rejse sig og med mig udbringe et trefoldigt leve for konfirmanden. Hun længe leve...!

 

Niels

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (10 stemmer)
Siden er blevet set 11.893 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her