Logo

Tale for damerne 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ja, mine damer og herrer. Det er her i aften faldet i min lod at skulle anvende de næste seks-syv kvarter til en hyldest til alle vore dejlige damer. Opgaven i sig selv er jo på ingen måde vanskelig. Det eneste svære består i at finde ud af, hvor man skal begynde og hvor man skal ende.
Som det vil være de ældre og lidt mere erfarne af jer bekendt, så er der faktisk forskel på damer og herrer. Blandt andet den, at mænd har flere problemer end kvinder - herunder kvinder. Alligevel er der kun to perioder i en mands liv, hvor han ikke forstår kvinden. Det er før og efter brylluppet. I det hele taget er brylluppet jo den skelsættende begivenhed i enhver mands liv. Når han har set sln udkårnes begejstring over, at han har ægtet hende, kan han simpelthen ikke lade være med at fundere over, om han eventuelt også kan gøre andre kvinder lykkelige. Hermed begynder ofte problememe.
Naturen har sørget for, at kvinder har nemmere ved at gøre sig populære hos det andet køn end omvendt. Det skyldes blandt andet at mænds væsen er vilje, og kvindens væsen villighed. Mænd vil se, kvinder vil ses.
Nu ville kvinder jo være mere tiltrækkende, hvis man kunne falde i deres arme uden nødvendigvis at falde i hænderne på dem. Men det sidste er mere reglen end undtagelsen. Alligevel er der noget meget inciterende ved omgang med kvinder. Det nedbryder i allerhøjeste grad moralen og de gode sæder, men fremmer smagen.
Men i det hele taget er omgang med kvinder jo mere eller mindr en nødvendighed for manden. Og en kær pligt. Som allerede Storm P, så træffende udtrykte det: Vi er kun to køn. Fanden sku' forsømme det andet.
Franskmændene er ikke nær så galante. som mange umiddelbart hævder. Således mener de, at der kun er to gode kvinder i verden. Den ene er gået tabt, den anden har man ikke kunnet finde. Englændeme er mere høflige. De siger, at der kun findes en god kvinde i landet, og at hver mand tror at eje hende.
Kvinder bør roses for deres åbne sind og deres villighed til at meddele alt videre. At betro en kvinde en hemmelighed er således det samme som at forsøge at skjule en pengeseddel under en glasdisk.
Kvinder har en indgroet uvilje mod at blive mindet om deres svage sider. For hurtigst muligt at glemme et fejltrin kaster mange kvinder sig omgående ind i et nyt.
Et af mandens sværeste problemer er, at det tit er den selvsamme kvinde, der inspirerer ham til store bedrifter, men også forhindrer ham i at udføre dem. Det er også udtrykt på den måde, at kvinden drager manden op fra rendestenen, men ned fra Himalaya.
Men af alle de veje, som fører til en kvindes kærlighed, er medlidenheden den hurtigste og nemmeste. Det kan adskillige af de her tilstedeværende herrer tale med om!
Omvendt skal man ikke være for eftergivende over for en kvinde. Tværtimod bør man hele tiden være efter dem. De fleste kvinder holder af at blive plaget. Kvinder skal man ikke behandle som engle, men som ganske almindelige, slette medmennesker.
Mange kvinder vil gerne anses for uovervindelige. Men de ønsker dog ikke, at man skal handle, som om man troede det.
En trofast kvinde vil kun tilhøre en mand - ad gangen. En særdeles tiltalende egenskab.
Der er kvinder, som påstår, at de har langt mere rygrad end mændene. Det passer ikke. De plejer bare at vise mere af den.
Det er i det hele taget vanskeligt at være mand. Man fomærmer let en kvinde ved at se for meget på hende. Andre sårer man ved ikke at se nok på dem.
Det forfærdelige for mændene er dog især, at de først gifter sig med deres kvinder på et tidspunkt, hvor disse allerede er så fordærvede, at det er håbløst at søge at opdrage dem på rette vis.
Der findes også kun to store gåder tilbage i tilværelsen: Hvor kommer de små børn fra, og - hvad bruger kvinden husholdningspengene til ?
Der skal et særligt tag til, for at kvinder bliver lykkelige. Kvinden kan derfor sammenlignes med en smuk bog. Den er unyttig for den, der ikke kan læse.
Det er desværre vanskeligt at søge trøst hos bestemte kvinder. Hver gang man beretter om sin sorg, disker de op med en tilsvarende. ]a, om kvinder kan der siges meget - både pro et contra. Det værste ved hele historjen er nok, at kvinden dårligt kan undværes i hvert fald ikke ret længe ad gangen. Men kvinder har en sand evne til at forvirre os mænd. Det er med rette blevet sagt, at enhver kvinde er sin egen modsætning.
Men lad så alle disse refleksioner ebbe ud i en hyldest til vore damer. Når vi skaber bevingede ord om dem, citerer deres dyder og laster, diskutercr dem, tiljubler eller begræder dem... ja, så er det jo altsammen det klareste bevis for, at de evig og altid er i vore tanker.
Lad os derfor rejse os og drikke vore kvinders skål!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (109 stemmer)
Siden er blevet set 31.496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Statsministeren får job i udlandet siger rygterne.


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her