Logo

Takketale til verdens bedste familie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

DING DING!
Kære familie og venner.
Nu har jeg jo siddet og grublet lidt over hvad jeg skal sige, jeg er vildt nervøs så det må i altså bære over med. Jeg blev jo født dengang i 1994, ingen problemer det hele kørte, Mia blev passet ved Britt og da der blev ringet og fortalt at hun var blevet storesøster, var Mia’s eneste kommentar: "Nå, men mig og Britt laver perler – jeg vil ikke hjem nu". Jamen tak Mia, jeg elsker da også dig? – Ud over Mia’s ligegladhed var der kun ét problem, hvad skulle jeg hedde? Mange navne var oppe at blive diskuteret, line eller Ida? – og far ville have en Vanessa, mor holdt på Sofie og Mia holdt på Martin. Jeg vil sige at jeg er glad for at mor altid får sin vilje – det er da vidst det bedste.

Mor og far? I har jo været ved mig helt fra starten, da jeg lærte at gå, da jeg startede i skole, og da jeg første gang begyndte og plage om en eller anden fest. Ja for plageri, det er jeg super god til! Men selvom jeg altid finder noget at plage om og synes jeres regler er urimelige, så har jeg nu alligevel været meget heldig, jeg har to nogenlunde normale forældre som sidder her sammen og som holder af mig. Det har helt klart betydet meget for mig gennem hele mit liv, at i altid har støttet mig og at i altid har elsket mig. Vi kan altid finde noget sidde at diskutere, der er ingen i vores familie som vil indrømme at de har taget fejl, så diskussionen får ingen ende.

Mor? Vi to, vi har glædet os til den her dag i laaang tid, vi har kigget kjoler, og blå mandagstøj og borddekorationer og menukort, alting skal være så fint. Du vil virkelig gerne gøre dagen perfekt for mig og det er den også blevet. Da vi var på ferie mobbede vi dig med at du var så pinlig når du snakkede engelsk - sank you, og google ears, du prøøvede virkeligt ihærdigt at udtale det rigtigt, men du blev ved med at være pinlig, heeele ferien! Vi tager jo tit ud og handler, og inden vi kører siger du altid: i skal altså ikke have noget tøj i dag! Men når vi kører ind i garagen igen er der næsten altid en pose med tøj med hjem, mærkeligt nok?

Far? Mia, dig og mig - vi kan altid finde noget at drille mor med, Men når vi så ikke driller mor, så driller du mig – og det er faktisk ikke retfærdigt! .. computeren gider ikke, den gider godt – en computer kan bare ikke gide. Den sætning skal jeg nok huske hele mit liv! Der er mange sjove minder – som da vi var på kanotur, du skulle lige have en kop kaffe, det skal du jo altid! Så kogte du min sprite i stedet, det smagte nok ikke speciel godt, og du kom personligt til at betale en ny. Jeg synes ofte du skal betale noget slik som er forsvundet, sidst var der fridas påskeæg, hvad er det for noget med dig og slik far? Når der diskuteres ved bordet finder du altid et eller andet at grine over, også begynder jeg at kludre rundt i alle ordene. Du har det vist vældig sjovt?

Nu må jeg jo sige er jeg er en enormt dygtig pige, det tror jeg at mine forældre vil give mig ret i, jeg rydder altiiiiiiiiid op efter mig og der ligger aldrig tøj overalt på gulvet inde ved mig, jeg går altid i seng til ordentlig tid og jeg glemmer aaaaldrig min lillesøster når hun skal med bussen, (det gør jeg i hvert fald aldrig mere igen!)

Mia? Efter du så havde fået lavet perler sammen med Britt gad du godt interessere dig lidt for din lillesøster, så var jeg nærmest dit eget lille barn, jeg var jo så lille og sød, og vi voksede begge to og blev store og stærke, jeg så altid op til dig, når vi dansede danse – hvilket vi gør tit! Det var og er, altid dig der bestemmer, jeg ser stadig op til dig den dag i dag, selvom jeg jo vokser og vokser! Angående hvem der bestemmer af os to, så har vi jo en del videobånd, og jeg har kigget lidt i dem, når mor filmer dig hvor du danser hopper er jeg altid inde foran, rækker tunge eller anden slags, så selvom vi virker som to søskende som elsker hinanden meget højt, så kan der diskuteres lidt engang imellem, fx når jeg låner dit tøj eller ser fjernsyn på dit værelse, jeg har forklaret mor og far at hvis de vil købe et fjernsyn til mig eller hvis de vil købe en masse nyt tøj, så er problemet løst. Men selvom diskussionerne selvfølgelig er der, så holder jeg rigtigt meget af dig!

Det var jo så lidt om alle i min familie, nårh nej – jeg har jo glemt den lille ski’ – Frida musen. Du er jo også så lille, men dog alligevel så fylder du meget! Vi to, vi danser og hopper og synger altid, vi har lavet utallige show sammen på trampolinen – og selvom jeg får lov at føre an, så kommer du alligevel med din egen mening. Du er jo også familiens lille ulykkesfugl, du er faldet ned af vores trappe så mange gange, eller fået foden ind i en mooncare eller hvad det er du har gang i, jeg ved godt folk altid siger at det er godt at have fut i rumpetten, men frida altså? Du har jo ild i rumpetten! Nu er det jo 2 år siden du sidst har prøvet at være med til en konfirmation, og sidst kaldte du det en konsirmation, så du vokser og vokser jo – vi to, vi kan rigtigt finde ud af at hygge. Du er altid frisk – sidder bag på min cykel når vi skal ud med reklamer og så køre team-worket ellers, heeeele Skivholme rundt. (selvom mor og far dog tit får ondt af mig, og gir en hånd med reklameudbringningen!) vi to, vi er altid enige om at plage far lidt – faaar? Må vi ikke få sabro pizza? Far overgiver sig, Mia er med på ideen og så har mor ikke nogen stemme mere.

Jeg elsker jer alle meget højt, jeg elsker alt det vi laver sammen og jeg elsker at have jer som min familie. Selvom i nogen gange er lidt pinlige, så går det nok. Mor og far, tak for det store arbejde i har gjort til dagen i dag, tak for dagen som har været helt perfekt! Tak fordi alle jer gæster har været til stede i dag til at fejre dagen med mig.
Tak for alt!

Mor og far længe leve,
Hurra, hurra og så det lange!  Hurraaaaaaaaaaaa!

Kærlig hilsen Sofie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (170 stemmer)
Siden er blevet set 32.090 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her