Logo

Svigersøns tale ved svigermors fødselsdag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er faIdet i mit lod - og det er jeg glad og taknemmelig for - at sige et par ord i anledning af, at en af de yngre damer i familien fylder rundt i dag!
Hvis det ikke var, fordi jeg i anden anledning havde set dåbsattesten, ville jeg forsværge, at Maria var kommet iu den aldersklasse, som man benævner den mere voksne. Det er hverken til at se eller høre på dig, og du ved, at dette ikke bare er noget, jeg siger af høflighed eller for at få et glas til. Det er ganske enkelt en kendsgerning.
For mig selv er der al mulig grund til i dagens anledning at være taknemmelig for, at jeg var så heldig at få verdens bedste svigermor. Det er almindeligt at lave vittigheder over forholdet mellem svigermødre og de fyre, som deres døtre i deres naivitet har slæbt med hjem. I mange tilfælde kan det også være fuldt berettiget. Det skulle jo være et bandsat heldigt tilfælde, hvis disse to parter så at sige passede til hinanden. Det er imidlertid tilfældet her i huset, og det er der al mulig grund til at være glade for.
En af mine meget gode venner, der nu er fraskilt, fortalte, at når hans og hans kones forhold blev et helvede, skyldtes det, at det var fanden til ægteskab og en satans fejltagelse! Når han kom ud af det uden mental skade, skyldtes det overvejende, at forholdet til pigens mor havde været noget nær det ideelle, og han måtte egentlig beklage, at han ikke havde giftet sig med moderen i stedet for datteren. Sådan kan det altså også gå, og den, som virkelig har gode svigerforældre, forstår, hvad der ligger i dette.
Vi er mange, som i dag ønsker alt godt for dig, Maria. Vi er glade for i det daglige at have dig i vor midte, og selv er du næppe heller helt blind for din betydning for os allesammen. Du udfylder jo dette voksende tomrum, måske især for dine børnebørn, som skyldes forjaget og forvirret verden, hvor din datter og jeg må styrte rundt og tjene penge for at holde denne hersens berømte standard. Under sådanne forhold er det af uvurderlig betydning, at der i familien også er et menneske, som kan tage tingene roligt og overlegent, og som kan binde de løse ender sammen.
Jeg hørte om en svigersøn, der ikke havde talt til sin svigermor i tyve år. Han nænnede ganske enkelt ikke at afbryde hende! Sådan er det heldigvis ikke hos os. Her kan vi netop tale fornuftigt om tingene, og det er nok noget af det værdifuldeste i vort gode forhold. Maria, vi ønsker dig alt godt i den kommende tid. Hjertelig til lykke med dagen og tak for alt, hvad du er for os!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (27 stemmer)
Siden er blevet set 24.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?Effektiv reklame - klik her