Logo

Søns tale til mors 50 års fødselsdag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære mor!
Det er med såvel glæde som vemod, at vi er kommet sammen for her at hylde dig på din 60 års dag. Glæden har sin baggrund i, at du trods din nu pæne alder stadig er sund og rask. Vemoden skyldes især, at tiden synes at løbe så ufatteligt hurtigt.

Det vil være naturligt på en dag som denne at vende blikket lidt
tilbage og se på de år, som ligger før denne din store dag. I store træk må du vel have god grund til at være tilfreds med livet. Man kan så diskutere, om tilværelsen har formet sig godt og heldigt for dig, eller om du selv har kunnet påvirke den så kraftigt, at det er gået efter de retningslinier, som du har ønsket. Alle vi, som er til stede her i dag, har i hvert fald det absolutte indtryk, at du i det store og hele er glad og tilfreds med dit liv.

Det centrale for dig har naturligvis været familien. Blot familielivet
trivedes, var der ikke meget, der kunne slå dig ud. Naturligvis har dette heller ikke været uden sorger og skuffelser; men jeg tror at kunne sige, at du også på dette område har været så heldig at have familiemedlemmer og gode venner omkring dig, som hver især så en opgave i at få det hele til at fungere så harmonisk som muligt. Det er dog ikke helt tilfældigt at du har en stor familie og venneflok. Dine gode venner har du forstået at pleje og familien har du jo været forudseende nok til at få godt udbygget.

Når jeg nu har lejligheden vil jeg gerne gribe chancen for at fremhæve et ganske bestemt begreb, som har præget såvel jeg selv som mine brødre igennem barndommen og også videre i opvæksten. Og det er tryghed. Det trygge gav sig udslag i mange ting - ikke kun at have en god seng at sove i og spørgsmålet om smør på det daglige brød - det var også gode råd i stort og småt. Ingen af os børn har nogensinde haft fornemmelsen af at du ville
tvinge os til hverken det ene eller andet standpunkt såsom skolegang, uddannelse eller senere familieliv. Men du gav utvetydig din mening til kende og på baggrund af den erfaring du selv talte med lyttede vi allerede fra ganske små til, hvad du sagde.
Dit hjem har altid stået åbent for fremmede, og det er ikke få, der
gennem årene på samme måde som vi børn har nydt godt af din omsorg, velvilje og formidable kogekunst. Hvad angår din kulinariske kunnen mindes jeg kun 1 gang, hvor det virkeligt gik galt for dig - det var da du tog fejl af skålene i skabet og fyldte stearin i corn-flakes toppene.
Sundhedsmæssigt har du klaret dig godt og hvad dit udseende angår har du klaret dig forbløffende godt. Du får jo af og til fristende tilbud som f.eks. da du i S&E's cafeteria for nogle år siden modtog en seddel fra en mørklødet mand med tilbud om en stor tilgift. Jeg må dog pointere at dit ungdommelige ydre ikke er kommet uden arbejde idet vi hver gang vi er sammen kan notere flere og lange toiletbesøg. Vi var endda så heldige at vi en dag fik hemmeligheden bag din unge hud. Under et besøg i vores hjem kom du glad ud fra et af dine talrige toiletbesøg og roste Vivi's nye håndcreme.
Vivi var éet stort spørgsmålstegn indtil det viste sig at det
var flydende håndsæbe du havde masseret ind i huden. Men som K.K. Steincke sagde og som jeg ved Tonni kan tilslutte sig: "Det vidunderlige selskab for en intelligent mand er en begavet kvinde - forudsat naturligvis, at hun tillige er køn!".
Lad mig nu slutte her med at bede jer alle sammen om at rejse jer og takke min mor for de år hun har været sammen med os og udtrykke ønsket om, at vi må have hende blandt os i mange gode år endnu.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (117 stemmer)
Siden er blevet set 58.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her