Logo

Nytårstale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære venner!
Så er klokken ved at falde i slag. Det gamle år forlader os med al dets glæder og sorger, dets fuldkommenheder og mangler, dets skuffelser og uventede, behagelige overraskelser. Dagene, der før stod for os som spredte og isolerede, samles til en større helhed, som vi har nemmere ved at forstå og som vi forsøger at bedømme med fælles ord. Det var et godt år, eller et mindre godt år, et pragtfuldt år eller et rigtig skidt år. Sådan vil vore karakteristika være forskellige, ud fra hver vore forudsætninger.
Sandheden er den, at et år næsten altid er, hvad vi menneske selv har gjort det til. Derfor skal vi ikke rette kritik mod et år som sådant, men snarere mod os selv. Men kritik skal ikke være gold. Den skal tjene som basis for en fornyet og forbedret indsats på de områder, vi ikke har tilgodeset i tilstrækkelig grad.
Derfor sætter mange mennesker sig nytårsforsætter. Nogle, måske de fleste, for snart efter at bryde dem igen; andre derimod for at opdage, at en ændret holdning på bestemte felter kan føre en ny livsstil med sig, som bringer mennesket og dets omgivelser meget godt.
Vi har alle her i aften vore egne problemer, vore egne ønsker om at opretholde eller ændre bestemte tilstande. Men vi har det til fælles, at vi ofte kan anvende denne løsning: et bedre kendskab til os selv.
På en aften som denne er der tradition for, at man slår sig løs morer sig. Det har vi også gjort, og det skal vi fortsætte med ind i det nye år. Og forhåbentlig ikke blot på dets første dag; men også i mange andre, gode dage i årets løb.
Nytårsfesten er således mere end et tilfældigt komsammen. Det er tillige en bekræftelse af sandheden om, at mennesket ofte trænger til hvile, til afslappelse, til at koble fra.
Med en kende vemod lader vi nu tankerne gå tilbage gennem de forløbne tolv måneder, Glæder os måske over ting, som vi gjorde godt; ærgrer os over andet, som vi i dag ville have gjort helt anderledes. Således bliver vi klogere år for år, og skam få den, som ikke indretter sig herefter.
Foran os står et nyt og spændende år. Lad os gå løs på det med energi og optimisme. men lad det også ske roligt og uden de store spændte opløb.
Skal vi hæve vore glas og ønske hinanden et rigtigt godt nytår!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (436 stemmer)
Siden er blevet set 25.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her