Logo

Forlovers tale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære Anne og Svend, kære gæster!
Hvilken herlig baggrund for en dejlig fest! To unge forelskede, som i dag tager det første officielle skridt på den vej, som fører til større enhed. Og hvilket par! Begge er de sundt tænkende, velafbalancerede g chamlerende personligheder. I sandhed et lykkeligt træf, at netop de fandt hinanden.
Som nærtstående - familiemedlemmer eller venner - må vi alle fryde os på denne dag. Hvad vi i nogen tid har haft en formodning, ja måske ligefrem et ønske om, bliver nu til virkelighed.
Selv er jeg i den heldige position, at jeg gennem flere år har kendt begge parter. Anne allerede fra skoletiden, Svend fra foreningslivet. Det er derfor ikke uden baggrund, når jeg siger, at denne forbindelse glæder mig overordentlig meget, og jeg føler mig opløftet og beæret over, at det skulle falde i min lod at sige et par ord ved denne lejlighed.
Mellem Anne og Svend startede det hele jo som et godt og fasttømret venskab. Et gammelt ord siger, at en mand ikke kan være forsigtig nok i valget af sine uvenner. Heri ligger meget sandt; men det er bestemt lige så påkrævet, at han er omhyggelig, når han udsøger sig venner. Man løber jo - som vi ser det i dette tilfælde - risikoen for, at det hele udvikler sig endnu mere.
Nu skal man heller ikke være for bange. Det er rigtigt blevet sagt, at den, som frygter kærligheden, frygter selve livet; og den, der er bange for livet, er allerede trekvart død. Men det er heller ikke på nogen måde mit indtryk. at vore to nøglepersoner på nogen måde er gået med lukkede øjne ind til den forbindelse, som de har besluttet for sig at knytte. Dertil kender de både hinanden og tilværelsen alt for godt.
Anne er flittig, interesseret og stræbsom. Det kan lyde lidt halvkedeligt, og karakteristikken har jeg da også stjålet fra hendes vidnesbyrd fra skolen. Men tænker man sagerne nøjere igennem, vil man opdage, at disse ord både dækker godt, og at det egentlig er sjældent, at de uden forbehold kan anvendes på et menmeske. Disse dine egenskaber kommer også frem under dit daglige arbejde i banken, hvor vi ved, at du både er respekteret og afholdt af overordnede og kolleger. Mens dit daglige arbejde måske til en vis grad er bundet rutiner, kan man langt fra sige det samme om dine interesser i fritiden. Du elsker at rejse, samle indtryk, træffe nye mennesker - i det hele taget at udvide din horisont. Herudover er du en begejstret tennisspiller, en sport, som du har været fortrolig med lige fra din allertidligste ungdom.
Det ses ofte, at modsætninger mødes. Det er dog ikke helt tilfældet med dagens par, for hverken hvad arbejdet eller interesserne angår, skiller Svend sig synderligt ud fra Anne. Du troner til daglig bag et større skrivebord og producerer tanker og ideer, som skal sætte fart i produktion og afsætning, og i hjemmetiden hænder det også, at du slår til en bold eller løber nogle kilometer for at holde dig i form. Du tilhører den part af menneskeheden, som man kan benævne den mere fornuftige. Du har altid holdt af at planlægge og overveje tingene. Du har været fremsynet på adskillige områder, og det tager vi, der kender dig, som afgørende bevis for, at når du nu har taget din endelige beslutning om livsledsagerske, så er denne beslutning truffet på et velovervejet grundlag.
Der er gennem tiderne sagt mange både smukke og grimme ting om kærligheden. En engelsk digter siger bittert om kærligheden, at fornøjelsen er forbigående, situationen latterlig og udgiften er forbandet. En anden udtrykker det håbløse i situationen på den måde at når en mand er ved at gå til grunde af fortvivlelse, så skyldes det enten, at han ikke kan få hende, eller at han har fået hende.
Vi vil dog gerne tillade os at tro, at den slags udtalelser enten m hvile på ukendskab til de faktiske forhold eller er baseret på slet og ret misundelse, og i stedet glæde os over, at hvor kærligheden og forelskelsen er ægte, spekulerer parterne ikke på at sætte den i system eller definere dens fordele og eventuelle ulemper. Det er da også af Balzac blevet erkendt, at selv det at elske uden håb er lykke,
Man kan deklarere sin forlovelse på forskellig vis. Nogle rejser bort og fejrer i stilhed sig selv. Andre foranstalter larmende fester og bekendtgør vidt og bredt den nye forbindelse. Nog]e foretrækker - som I - en hyggelig og værdig komsammen med de nærmeste. På et bestemt felt er I dejligt traditionelle: når det drejer sig om ringene. En forlovelsesring er det synlige udtryk for den beslutning, der er taget, og derfor har I også besluttet at udveksle ringe i aften. Det er faldet i min lod at afhente og medbringe disse smukke ringe, som jeg hermed overrækker jer.
.....
Må jeg bede alle om at rejse sig og med mig råbe et trefoldigt og kraftigt leve for vore nyforlovede, Anne og Svend!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (80 stemmer)
Siden er blevet set 28.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her