Logo

Brudgommens tale for slne svigerforældre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er næsten ikke til at se det, hvis man ikke netop skulle vide det at mine kære svigerforældre er ret meget ældre end Jane og jeg selv! Nej, det er slet ikke noget forsøg på at overdrive min hyldest til min svigermor og svigerfar, for det er en fastslået kendsgerning, at I både af sind og måske også derfor af udseende virker forbløffende unge. Da den slags ofte går i arv mange slægtled igennem, har det naturligvis været en af grundene til, at jeg turde binde an med noget så risikabelt som et ægteskab med netop jeres datter! lkke sådan at forstå, at jeg ligefrem har udarbejdet en liste med ting, som talte for, og ting, som talte imod. Så praktisk indstiIlet er jeg ikke. Men det kan ikke være nogen hemmelighed, at det skærper appetitten på datteren, hvis også moderen er køn og faderen klog!
Der er tradition for, at en svigersøn pænt siger tak til den piges forældre, som han har giftet sig med i næsten lige så høj grad som med pigen selv! Og det synes jeg er en god og fornuftig overlevering, fordi det herigennem også kommer frem, hvad det er man som nyt familiemedlem finder særligt tiltalende ved medlemmerne af den klan, man nu optages i.
For jeres vedkommende kan jeg især fremhæve en ligefrem og sund måde at betragte alle ting på. Hos jer er der ingen fordomme, ingen særheder, intet forsøg på at gøre jer selv anderledes, end I i virkeligheden er. Det er særdeles betryggende at vide, og det medfører også, at vi ligesom har kendt hinanden godt og længe, skønt bekendtskabet er relativt nyt.
Derudover skal I på denne dag modtage en velment anerkendelse for jeres store interesse specielt for Jane og mig. Der er måske dem, der vil sige, at det er nu engang en naturlig ting, at forældre går levende op i deres børns tilværelse. Men for det første er dette desværre ikke altid tilfældet - og for det andet har i for jeres vedkommend gjort det med en sådan intensitet og iver, at vi ikke har kunnet undgå at føle os meget rørte herover.
Både Jane og jeg selv vil forsøge at gøre alt. for at vi sammen med blandt andet jer kan få mange gode stunder sammen i den tid, de står foran os. Jane er jeres eneste datter, og jeg skal gøre mit yderste for, at I ikke skal føle. at l på en måde har mistet hende. men at Jane tværtimod nu får lov til i om muligt endnu højere grad end hidtil at leve det lykkelige liv, som I har gjort alt for at hun skulle kunne føre.
Må jeg bede alle om at rejse sig og udbringe et leve for mine svigerforældre!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (10 stemmer)
Siden er blevet set 15.562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her