Logo

Brudgommens fars tale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære brudepar.
Dagen i dag er en glædens dag. Ikke blot for jer selv; men for alle os, som er kommet til stede - og endnu flere.
Nu om stunder er beslutningen om at ville indgå ægteskab en sag, der udelukkende afgøres af de direkte involverede - af hende og af ham. Dette er i allerhøjeste grad et privilegium, som ikke kendtes tidligere, hvor sådanne vigtige anliggender i vid udstrækning blev afgjort af familierne på begge sider. Men det er godt, at der er sket en afgørende ændring på dette felt. Det betyder, at det i vore dage er de ægte følelser, den sande kærlighed, der manifesterer sig ved et bryllup. Det kan vi kun alle være tilfredse med.
Alligevel er der jo også et par minusser ved denne den ny tingenes tilstand, blandt andet, at en del forældre må se på deres børns ægteskabsplaner med måske ikke ringe uvilje, men alligevel acceptere forholdet. Dette er virkelig en belastning i adskillige familier.
Om jeres forbindelse tror jeg ærligt at kunne sige, at den bliver hilst med meget stor tilfredshed, ikke blot af begge forældrepar, men også af samtlige øvrige pårørende og af jeres gode venner. Fra den første dag, hvor i begyndie at komme i de respektive hjem, har vi med sympati set på jeres forbindelse, og hvad vi i dag har oplevet, er blot den hidtidige kulmination på en udvikling, som vi har været glade ved at kunne iagttage.
Vi gør heller ingen hemmelighed ud af, at vi ikke blot - min kone og jeg - er meget glade for vores ny svigerdatter; men også for den nye familie, hendes forældre og søskende i første række, som vi på det seneste har lært at kende og holde af. Tingene kunne jo lige så godt have gået i en negativ retning, så vi er skæbnen meget taknemmelig for, at vi på denne måde har fået en række nye virkelige venner, med hvem vi allerede har haft adskillige gode timer.
Vi er glade for, at I, inden I stifter hjem, hver for sig har sørget for at få en god uddannelse og således skabe en tryg baggrund for de ny tilværelse, i nu sammen skal bygge op. Det er godt at vide, at maskinen i en nødssituation kan flyve med en motor, og i kan jo - lige så lidt som andre ægtefolk - forvente, at jeres fremtidige tllværelse vil forløbe helt uden komplikationer.
Det væsentlige l denne sammenhæng er imidlertid, at I i videst muligt ornfang prøver at undgå de selvskabte plager og sorger. Hvis det lykkes for jer, er l allerede nået langt. Og det er i store træk udelukkende et spørgsmål om altid at være æriige og åbne over for problemer.
Jeg kender jer begge to så godt, at jeg véd, hvordan I er udprægede ordensmennesker, og det synes jeg er en væIdig fordel. I vore dage er det nødvendigt at have overblik over sagerne. Det er jo tit sådan, at kiv og strid i en familie hænger nøje sammen med uorden og mangel på systematik og regelmæssighed.
l har i dag modtaget så mange hilsener, at det vist overstiger selv de størsie forventninger, vi måtte have gjort os. Det er virkelig rørende at bemærke, at mennesker, som I ikke har haft forbindelse med gennem mange år, ja måske knap nok kender rigtigt, har husket jer på denne store dag og sendt jer et livstegn. Igen et bevis på den glæde og sympati, der strømmer jer i møde fra så mange forskellige sider.
Nu skal I jo i de kommende par uger rigtigt slappe af og på en lille rejse nyde jeres ægteskabs begyndelse. Herunder bliver der også rig lejlighed til yderligere at lære hinanden godt at kende, inden l vender tilbage til hverdagen og alle dens forskelligartede opgaver. Det vil sikkert være en god ide, hvis I anvender noget af tiden til at lægge faste retningslinier for jeres kommende fælles tilværelse. Der kan være tale om at fordele de opgaver, som skal løses i det daglige. om at opstille et fornuftigt budget, sikre jer på forskelIig vis, herunder gennem forsikringer, ligesom I skal tale opsparing og lignende ting, der måske ikke lyder så festlige i en bryllupstale, men som alligevel er en vigtig bestanddel af tilværelsen, hvis den skal kunne nydes ubesværet og fri for de almindeligste økonomiske bekymringer.
Min kone og jeg selv ønsker af hjertet, at vort brudepar må få megen lykke i det daglige, først og fremmest den største lykke af alle: vedblivende at måtte holde meget af hinanden og gøre det med grund. Det turde være overflødigt at tilføje, at I på ethvert tidspunkt er velkomne til at komme til os, såfremt der er sager, som l gerne vil drøfte med mere erfarne mennesker. Vi skal søge at hjælpe og bistå jer på enhver måde.
Skal vi alle rejse os og råbe et leve for vort brudepar !
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 2,5 (96 stemmer)
Siden er blevet set 58.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1171713-07-2017 10:15:52 Peter
Er det mon præstens prædike som er nedskrevet her, vil ikke håbet det er gommens fars tal.
1161103-06-2017 13:57:58 Jan kristoffersen
Det var dog den mest formanende og kedelige tale jeg længe har set.
999012-03-2010 15:28:27 frank wammen
Talen er måske lidt for lang men afgjort alt for kedelig og højtidelig. Når det drejer sig om sin datter/ søn så må man da ikke holde en tale som antyder at man ikke kender hinsnden særlig godt.EKS:( Min kone og jeg) det lyder som om det er et sammenbragt parder taler til brudeparret.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her