Logo

Brors tale ved storesøsters 30 års dag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kære Dorte,
Tiden flyver af sted, og det er nærmest lidt uhyggeligt at tænke på, med hvilken svimlende fart vi har set de sidste år svinde bort. År, hvori der er sket så meget af betydning for os alle sammen. Det er derfor også svært at fatte, at du nu allerede er blevet 30, og at vi andre er godt på vej til også at nå denne alder, der selvfølgelig stadig regnes for ung, men som for blot få år tilbage forekom os noget fjernt og nærmest uvirkeligt.
Du går nu ind i et nyt årti, og det gør du med megen ynde og anstand. Af udseende er du stadig omkring de tyve; men du bliver forrådt gennem din erfaring og dine kloge bemærkninger, som vi alle nu og da nyder godt af.
Det er jo heller ikke småting. du har nået allerede i en ung alder. Du var altid meget dygtig i skolen. Nærmest en slags duks kan man vel sige, og senere hen har du fået en uddannelse, som kun de færreste gennemgår.
For omkring fem år tilbage traf du Arne og sammen med ham og lille Anne danner I i dag en trio, som vi følger med megen glæde. I har kunnet erhverve jer et smukt, lille hus, og har det, så vidt vi andre kan bedømme, på alle måder godt. Arnes arbejde fører jo også mange spændende ting med sig, derunder megen selskabelighed og hyppige rejser, hvori også du tager del.
Selv har jeg haft det meget store held at være barn nummer to i familien. Vi har som bekendt ingen andre søskende, og det har betydet, at al den omsorg, som ældre søskende tit udviser over for yngre, er kommet mig til gode i fuldt mål. Det er der al mulig grund til at sige tak for på en dag som denne. Du har altid været parat at hjælpe mig i stort som i småt. Jeg husker endnu, hvordan du læste skolelektierne med mig, når det kneb. En enkelt gang eller to underskrev du vist også en forsømmelsesseddel, når jeg havde pjækket, og far og mor helst ikke skulle have det at vide! Senere klarede du mange udgifter for mig. Der var danseskolen, og lommepenge under ferierne og da jeg var atten, betalte du også mit kørekort.
Det var sådan det mere kontante. På det felt har du altid været ret så enestående, og denne din store velvilje har du overført på mine børn også. Men det, som vi lægger endnu større vægt på, det er din gode råd og din virkelig dybe indsigt i mange af dagliglivets forhold. Det er ganske vist ikke altid, at vi andre har fulgt dem; men det har så i flere tilfælde vist sig at være værst for os.

Et af de bedste råd, du har givet - og et af dem, som jeg har fulgt gælder min egen uddannelse. Der var flere tidspunkter, hvor jeg ærlig talt var mest tilbøjelig til at stoppe og give op. Ikke mindst fordi jeg syntes, at der bød sig andre chancer for en god og spændende tilværelse. Men du Dorte overtalte mig til at fortsætte og holde ud, det kan jeg i dag tydeligt se var det eneste rigtige. Det siger jeg på egne og min lille families vegne tusind tak for.
Det er også morsomt, at vi på en dag som denne ser så mange af dine veninder og venner blandt os. Ikke alene har du altid haft en særlig evne til at komme i kontakt med de rigtige mennesker; men du har kunnet holde på dem i en udstrækning, som ærlig talt er ganske forbavsende. Selv må jeg da erkende, at mange skolevenskaber og senere forbindelser er ebbet ud; men for dit vedkommende ser vi de samme velkendte, gamle og glade ansigter dukke frem med ikke for lange mellemrum. Det må sige en hel del om din popularitet blandt vennerne.
Jeg tror også, at du selv føler, at det hidtil er gået dig godt i tilværelsen. Bortset fra det lille biluheld forrige år har du ikke været udsat for sygdom eller lignende modgang. Det er nu heldigvis et helt overstået kapitel, og man kan vel godt sige, at fremtiden synes at ligge lys og åben foran dig.
Det vil ikke her i dag være nødvendigt at anbefale dig at bruge de kommende år godt, for det ved du langt bedre end vi andre, hvordan man gør. Og i din mand og din lille datter har du fundet den bedst tænkelige familie, som nok skal vide at forsøde din tilværelse og lade dig komme ret nemt gennem de genvordigheder, som ingen af os jo undgår på vor vej. Men alligevel vil det være på sin plads - og det siger jeg ikke blot i dagens anledning, men fordi jeg mener det - at understrege, at kommer du på et eller andet område i nød, så er vi mange, der vil være mere end henrykte for at kunne hjælpe dig med dette eller hint.
Jeg ved, at jeg har alle vennerne og alle familiemedlemmerne med mig, når jeg nu opfordrer til et kraftigt leve for min søster Dorte. Gid hun må få mange, lyse år endnu - for sin egen skyld, og for vor! Dorte leve ... !
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (55 stemmer)
Siden er blevet set 33.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1010502-03-2012 20:34:54 Jette morsing
Jeg vil bare siger velkommen her på menstrup kro
og det er jo min stor dag ja jeg bliver 30 år
det betyder noget for mig i min aldre
når jeg bliver 30.
også vil jeg sige par ord:
tusing tak for alting også i livet
I får en god hygglig stunder sammen med mig.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her