Logo

Mia Lyhne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

er en alsidig pige, lige fra Klovn til 'Vild med dans'

 

Født 1971 - Autodidakt skuespiller

Mia Lyhne var 1996 med til at danne Teater Grob, hvor hun medvirkede i gennembrudsforestillingen Kæledægger (1997). Siden medvirkede hun i 10 forestillinger på teatret i en periode på 8 år frem til 2002.
Karrierens hidtil største anerkendelse kom, da Mia Lyhne blev tildelt en talentpris ved Årets Reumert-uddeling i 2002 for sin præstation i Udvidelsen af kampzonen på Det Kongelige Teater. I 2003 og 2004 blev det blandt andet til roller i Annette K. Olesens roste filmdrama Forbrydelser og i Det Kongelige Teaters opsætning af Gargantua. I 2005 medvirkede hun i Krøniken på DR1, og fik herefter stor succes som Mia i tv-serien Klovn på TV2-Zulu og i kultforestillingen Guitaristerne på Mungo Park og året efter på Bellevue Teatret.
I efteråret 2006 kunne hun opleves i Hella Joofs spillefilm Fidibus og i Lars Von Triers Direktøren for det hele, som indbragte hende en Bodil-nominering og en Zulu Award. Sidste sæson foldede hun sig ud i rollen som Honey i forestillingen Hvem er bange for Virginia Woolf på Gasværket, og denne sæson kan hun opleves samme sted i Guitaristerne 2.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er det en god ide med en regering over midten?
Effektiv reklame - klik her