Logo

Kylie Minogue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hør og se:

http://www.youtube.com/watch?v=1xSLpoQdRrU

eller/og

http://www.youtube.com/watch?v=RE8EAqneUbM

 

Kylie Minogue under en koncert i 2005

 

Kylie Minogue (født 28. maj 1968) er en australsk popsangerinde. Hun startede som som skuespiller, men mod slutningen af 1980'erne fik hun stor succes som sangerinde. Efter en periode i midten af 1990'erne med kunstneriske eksperimenter og faldende popularitet, fik hun vendt skuden ved at vende tilbage til dansevenlig popmusik, og i begyndelsen af 2000'erne fik hun endnu større succes end i starten af karrieren ved hjælp af avancerede musikvideoer og stort anlagte koncertturneer.

Kylie Minogues søster, Dannii Minogue, havde i starten af 1980'erne et musikprogram, hvor Kylie første gang optrådte som sanger. Det var imidlertid først, da hun som skuespiller fik en central rolle i tv-serien Neighbours, at hun blev bredere kendt i Australien.

I forbindelse med et velgørenhedsshow i Melbourne sang Kylie den gamle The Loco-Motion, og den skaffede hende en pladekontrakt. Sangen blev udgivet (som Locomotion) i 1987 og blev den mest solgte single samme år i Australien. Successen bragte hende til London, hvor hun kom til at arbejde med de berømte sangskrivere og producere Stock, Aitken & Waterman. De skrev i hast nummeret I Should Be So Lucky til hende (de havde glemt, hun skulle komme), som kom med på hendes første album Kylie, og dette album blev et meget stort hit i Europa og Asien med over syv millioner solgte eksemplarer på verdensplan.

Et andet stort hit kom med hendes gamle kæreste og medspiller fra Neighbours, Jason Donovan, i form af Especially for You. I den første del af hendes karriere blev hun præsenteret som "naboens datter" i blandt andet musikvideoerne, men sødmen gjorde hende til mange kritikeres yndlingsaversion. På trods af dette fortsatte Minogues succes, og efterhånden fik hun en position, så hun mere aktivt kunne påvirke, hvordan hun skulle promoveres i medierne. Denne indflydelse brugte hun til at give et mere voksent og sensuelt indtryk i videoen til Better the Devil You Know fra 1990. I forbindelse med en mindekoncert for John Lennon fik hun også positive kommentarer for sin optræden med Help!. Hendes fjerde album, Let's Get to It fra 1991 indeholdt flere ballader og lidt langsommere dansenumre, og den nåede ikke samme popularitet som forgængerne.

Efter dette album trak Kylie Minogue sig ud af samarbejdet med Stock, Aitken & Waterman og begyndte nu en periode med mere søgende og eksperimenterende albumudgivelser. Hun samarbejdede blandt andet med Pet Shop Boys, M People og Nick Cave, og den sidstnævnte skrev nogle sange til hende med anderledes seriøse tekster, end man var vant til at høre fra Minogues side. Det betød – sammenlignet med tidligere – noget lavere salgstal, men hun fortsatte med at eksperimentere. Hun lod sig inspirere af f.eks. Garbage, Björk, U2 og Manic Street Preachers, og efterhånden skrev hun en hel del af sine tekster selv. På trods af generelt beskeden succes havde hun fortsat stor medgang i hjemlandet, Australien.

I 2000 vendte hun tilbage til den dansevenlige musik med stærk inspiration fra 1970'ernes disco-musik med albummet Nightlife, der bl.a. omfattede numre skrevet af Robbie Williams, og hun fik igen store hits på verdensplan. En optræden ved Sommer-OL 2000 gav genlyd, så hendes efterfølgende turne blev total udsolgt. Koncerterne var inspireret af ældre musicals, som med store dekorationer gav imponerende shows, samtidig med at musikken ikke blev glemt, og hun var nu helt tilbage på den absolutte top af den globale musikscene. Det efterfølgende album indeholdt singlen Can't Get You Out Of My Head, der blev nummer et i over fyrre lande, og flere hits fulgte efter.

I 2005 fik hun imidlertid konstateret brystkræft, hvilket satte karrieren på vågeblus, men i 2006 meddelte hun efter succesfuld behandling, at hun var er gang med et nyt album.

Andre aktiviteter

Kylie Minogue blev et kendt ansigt i Australien da hun i perioden 1986 til 1989 var en fast bestanddel af den populære tv-serie Neighbours. Kylie Minogue nåede at optræde i 234 afsnit, og blev flere gange kåret til Australiens mest populære kvindelige tv-skuespiller, Siden succesen med Neighbours har hun spillet med i enkelte film. Den mest kendte biograffilm, hun har medvirket i, er Baz Luhrmanns Moulin Rouge!, hvor hun har en mindre rolle. Ligeledes har hun efter gennembruddet som sanger med mellemrum optrådt som gæst i diverse tv-serier.

Endvidere har hun optrådt som fotomodel for blandt andet Hennes & Mauritz, og hendes et nyt projekt for hende er at skrive en børnebog, der er planlagt til udsendelse i efteråret 2006.

Albums

Kylie (1988)

Enjoy Yourself (1989)

Rhythm of Love (1990)

Let's Get to It (1991)

Greatest Hits (1992)

Kylie Minogue (1994)

Impossible Princess (1997)

Intimate and Live (1999)

Light Years (2000)

Fever (2001)

Body Language (2003)

Ultimate Kylie (2004)

X (2007)

Boombox (2009)

 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her