Logo

Tre pægle tag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Prinsesse-budding) Komp.: C. E. F. Weyse Forf.: J. L. Møller

 

Tre pægle tag af sød og dejlig fløde,

tag 8 lod af allerbedste smør,

samt 7 lod sukker meget fint du støde,

en 15 æg i dejen derpå rør!

Men fløden, sukkeret og dertil smørret

skal sættes allerførst på ilden hen.

Kom 9 lod mel i lidet mælk og rør 'et,

og held det i det andet straks igen.

 

Når dette koldt nu næstendels er blevet,

så kommes æggeblommerne deri,

og hviderne skal slås (som er beskrevet)

til allersidst - så er den stads forbi.

Man samme som en anden budding bager,

så ved, min skønne, sagtens selv hvordan.

Sauce, som til andre buddinger, man tager:

Den rettes som en anden budding an.

 

 

Lod = 1/32 pund eller godt og vel 15 g. At noget så fornemt som en prinsesse-budding fremstilles til tonerne af en fædrelandssang, må vel synes både rimeligt og værdigt. Selvom buddingen - sit ædle navn til trods - skal både bages, forsynes med sauce og rettes an som enhver anden jævn, borgerlig budding.

Melodien til "Der er et land, dets sted er højt mod norden" var en af de adskillige, som Weyse under vek­slende pseudonymer indsendte til den i 1820 for første gang udskrevne konkurrence om en dansk fædre­landssang. "Hvor bølgen larmer højt fra sø" og "Duftende enge og kornrige vange" var to andre. Ingen af de tre vandt prisen. Til gengæld blev Weyse opfordret til at sætte melodi til den vindende tekst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her